Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić istakao: Direktne strane investicije za 5 meseci 1,16 MILIJARDI EVRA

Tanjug/​Tanja Valić
Srbija je i prošle godine privukla najveći broj dirketnih stranih investicija

U prvih pet meseci ove godine imamo 1,161 milijardi evra direktnih stranih investicija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da je to 15,8 odsto više od najuspešnije prošle godine i izrazio nadu da će se takav trend nastaviti i u narednom periodu, do kraja godine.

- Ni dana kasnimo sa podsticajima, sve kreditne obaveze isplaćujemo u dan i imamo suficit treću godinu za redom. To nikada u Srbiji nije bilo i nastavićemo tako samo ako budemo mogli da imamo više investicija - rekao je Vučić u obraćanju na ceremoniji polaganja kamena temeljca za nemačku kompaniju Forverk u Preljini kod Cačka.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Tanja Valić

Srbija je i prošle godine privukla najveći broj dirketnih stranih investicija, više od svih zemalja ukupno na Zapadnom Balkanu.

Predsednik je saopštio i da će pre kraja godine sigurno biti potpisan ugovor za izgradnju autoputa Čacak - Kraljevo - Trstenik - Chićevac - Pojate.

- To znači da će Niš, Čačak i Kraljevo postati centar, središte i raskrsnice puteva i srpske železnice u budućnosti, a želimo da budu i središte industrije - rekao je Vučić.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd