fbpx
Skip to main content
Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda

ČOVIĆ: Hvala Vučiću, nije otišao iz Zvezde zbog problema

Foto: MN Press
Razlog odlaska Andreja Vučića je izneo gospodin Aleksandar Vučić i ja nemam šta da dodam i potpuno razumem takav stav– istakao je predsednik crveno-belih.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović objasnio je šta se sve dešavalo na Skupštini kluba, na kojoj je pružena podrška treneru Dejan Radonjiću i na kojoj se deo rukovodstva, na čelu sa potpredsednikom Andrejom Vučićem, povukao.

- Na Skupštini smo imali i onaj deo koji je po mom mišljenju neprijatan i tužan. Trojica članova Predsedništva Andrej Vučić, Aleksandar Jokić i Ognjen Oliverić su podneli ostavke. Takođe, ostavku je podneo i Branislav Đurđević, predsednik Skupštine i još jedan njen član. Ja to ne želim da komentarišem, mislim da to nije izazvano problemima unutar kluba. Moj stav oko Andreja Vučića i saradnje sa njim jasno sam izrekao u emisiji Utisak nedelje i uopšte ga ne menjam. Njemu, a i svim ostalim članovima rukovodstva koji su podneli ostavke dugujemo veliku zahvalnost za sve ono što su uradili i što smo uradili zajedničkim snagama za klub. Razlog odlaska Andreja Vučića je izneo i gospodin Aleksandar Vučić i ja nemam šta da dodam i potpuno razumem takav stav. Ali, ti ljudi nisu otišli nigde, verujem da će ukoliko budu mogli iskreno pomoći klubu – istakao je predsednik crveno-belih za klupski sajt.

PERMANENTNI NAPADI NA ZVEZDU

- Permanentni napadi na Crvenu zvezdu traju već godinama unazad, stalno se pokušava sa destabilizacijom kluba. Stalno nam se podmeću promene trenera, napadaju naši članovi uprave, projektuju tračevi u cilju svađanja članova uprave i time se stalno pokušava sa manje ili više uspeha da se destabilizuje klub. Da bi KK Crvena zvezda izrastao u stabilan klub moramo obezbediti kontinuitet rada.
Čović je naglasio da će sastav tima zavisiti od visine budžeta koji „treba da bude realan“.
- Nećemo ulaziti u euforiju, pravićemo tim koji može da traje i koji je održiv. Oslanjaćemo se i na sopstvenu proizvodnju, sasvim sigurno je da će neko od mlađih igrača preći iz FMP u Crvenu zvezdu, a o tome odlučuje trener.

Predsednik crveno-belih pričao je i o dešavanjima u finalu plej-ofa.

- Nisam baš neiskusan, prošao sam svašta u životu. Gotovo da me ništa nije iznenadilo, ali očigledno je da se neke stare koncepcije koje su postavljene u našoj košarci sporo menjaju. Mislim da u srpskoj košarci ima još mnogo toga da se uradi kako bi se došlo do potpune regularnosti. A pri tome ne treba da se zamenjuju teze u smislu da mi sada uzimamo ligu kao Savez, a da smo pri tome zaboravili na 2010. godinu, kada se desila opšta tuča na meču Partizan – Hemofarm, a i tada je Savez vodio ligu. Takvih primera ima puno. To je dosta nekorektno izneto u finalnoj seriji od strane Saveza. Iskreno se nadam da to nije bio smišljeni pritisak, mada ne mogu ni da isključim tu mogućnost – objasnio je Nebojša Čović.

Prvi čovek crveno-belih se dotakao i budućnosti Crvene zvezde:

- Mnogo toga još imamo da zajednički radimo, a Zvezda ne može da zavisi ni od jednog čoveka, pa ne zavisi ni od mene. Ukoliko budem primetio da su tu problemi, lako ćemo se dogovoriti i rešiti određene stvari – zaključio je Čović.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd