fbpx
Skip to main content
muškarac jede sendvič

Dlaka u hrani zdrava!

Foto: Profimedia
Daska wc šolje u javnom toaletu ne predstavlja nikakvu zdravstvenu opasnost, jer bakterije koje tu stanuju ne mogu dospeti do unutrašnjosti organizma i nemaju sposobnost da izazovu bolest.

Šta se dešava kada nađte dlaku u hrani? Počinjete da pljujete, odlažete hranu i odjednom više niste gladni. Iako možda niste ovako gadjivi, svakako vam ne bi palo na pamet da nastavite sa obrokom.
Možda jeste neprijatan osećaj, ali dlaka ili pak neki insekti u hrani nisu zdravstveno štetni. Pročitajte šta je sve gadno na prvi pogled, ali nikako i opasno za vaše zdravlje.

KOSA U HRANI

Stručnjaci objašnjavaju da nema opasnosti od širenja bolesti, jer se vlas sastoji od proteina poznatog kao keratin koji ne prenosi patogene. Zdravstveni problem neće izazvati čak i da je kontaminirana hrana, objašnjava časopis "Popular Science". Ponekad vlas u hrani, sa završetkom u vašem stomaku, može a svojoj površini da sadrži staph koja uzrokuje proliv, ali to je redak slučaj.

obavljanje nužde
Foto: Profimedia

DASKA WC ŠOLJE U JAVNOM TOALETU

Prvo što vam padne na pamet raznorazne bolesti i bakterije koje možete "pokupiti" sedanjem na wc šolju u javnim toaletima. Najzastupljenija bakterija koju možete dobiti je Ešerihija koli. Međutim, lekari objašnjavaju da bakterije koje pokupite sa daske teško mogu da prodru kroz kožu, jer im je potreban dodir sa sluzokožom kako bi se prenele u organizam. Važno je dobro oprati ruke pre i posle nužde, jer ćete dirati kvaku i ostale predmete. Ako ih ne operete, bakterija može dospeti do usta, a to je dovoljno za početak ozbiljnog virusa.

INSEKTI U HRANI

Gadljivi vi bili ili ne, morate priznati da kada vidite bubu ili nekog drugog insekta kako pliva u domaćoj supi, muka vam je i apetit više nemate. Najnovija istraživanja objašnjavaju da insekti uopšte nisu štetni. U slučaju da vam se omaši pa da progutate jednog,neće vam se slošiti jer je insekat bogat proteinima.

 

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd