Skip to main content
tigar, čovek, Mulan, Abdulah

EGZOTIČNO PRIJATELJSTVO: Dirljiva priča čoveka i tigra (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Abdulah Šoleh ima veoma egzotičnog prijatelja: bengalsku tigricu Mulan. Oni su nerazdvojni jer se svakog dana igraju zajedno, jedu i spavaju.

Abdulah je pre dve godine prihvatio da se brine o tromesečnom napuštenom mladuncu bengalskog tigra. Danas Mulan ima dve godine, 178 kilograma i narasla je blizu 3 metra. Mulan voli da jede sve što jede i Abdulah.

"Ona je jedan veoma razmaženi tigar. Uvek jedemo zajedno, a često hoće da proba ono što i ja jedem. Ako joj se hrana ne dopada ona će je samo onjušiti i ostaviti", kaže on.

tigar, mulan
Foto: Youtube Printscreen

Igra jevremenom postala malo grublja. Mulan više nije mala i bezazlema beba, već odrasli predator koji Abdulaha gleda kao sebi ravnog i jakog.

"Ogrebotine i ožiljci nisu strašni. Shvatio sam da je ona životinja sa svojim instinktima i da je stavrno mačka. Kada se igra, ona ujeda i grebe i to su samo neki od rizika sa kojima se ja suočavam", objašnjava Abdulah.

On dane provodi starajući se o Mulan. Sprema joj hranu, igra se sa njom, čak i spavaju zajedno jer je ona često anksiozna kada su njih dvoje razdvojeni.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd