Skip to main content
 • Read more Novak Đoković Tenis

  MASTERS MAJAMI: Poznat termin Novakovog meča sa Agutom (FOTO)

 • Read more čovek sa lisicama u zatvoru Treće poluvreme

  SKANDAL U ITALIJI: Uhapšen vlasnik tima iz Serije A (FOTO)

 • Read more Pretnje bombama u Nemačkoj Svet

  Hitne EVAKUACIJE širom Nemačke! NAROD U STRAHU nakon OZBILJNIH PRETNJI

 • Read more Mik Šumaher Ostali sportovi

  KRV NIJE VODA: Sin legendarnog Mihaela Šumahera za volanom Formule 1! (FOTO)

 • Read more Aleksandar Marković Info

  Poslanik Marković: Da li će lideri opozicije Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić biti procesuirani zbog upada u RTS?

 • Read more Luka Jović Fudbal

  SADA JE I ZVANIČNO: Stigla prva ponuda za Luku Jovića (FOTO)

 • Read more Policija Hronika

  Troje dece moglo da nastrada: Ovo je pozadina BOMBAŠKOG NAPADA na kuću u Jajincima

Otvaranje TS na Srebrnom jezeru

Investicija EPS-a za razvoj turizma na Srebrnom jezeru

Foto: Promo
U Velikom Gradištu puštena je u rad nova trafostanica "Veliko Gradište 3" 35/10 kV u koju je "Elektroprivreda Srbije" investirala 95 miliona dinara, da bi se obezbedili bolјe napajanje i uslovi za razvoj turizma na Srebrnom jezeru.

- Trafostanica "Veliko Gradište 3" jeste početak novog razvoja za Srebrno jezero i nekoliko opština, koje se naslanjaju na Srebrno jezero. Građani i privreda ovog kraja sada imaju bolјu pouzdanost u isporuci električne energije. EPS će se boriti da se što pre obezbedi napajanje i druge obale jezera – rekao je Milorad Grčić, v. d, direktora EPS-a prilikom puštanja u rad te trafostanice.

NOVI DIREKTOR, NOVI SISTEM: EPS prodaje automobile i menja nove audije za terence

Grčić je istakao da je ova investicija potvrda namera EPS-a za unapređenje efikasnosti i podizanja kvaliteta distributivnih usluga i da su obezbeđeni  svi preduslovi za privredni i turistički razvoj Srebrnog jezera

- Ulaganjima u sve delove sistema od kopova preko elektrana do distributivnog sektora "Elektroprivreda Srbije" svakodnevno pokazuje da ima sigurnu budućnost. Samo modernizacijom naših kapaciteta možemo opstati i dalјe biti najsigurniji energetski oslonac za građane i privredu Srbije – istakao je Grčić.

Struja
Foto: Profimedia

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište zahvalio je EPS-u i istakao značaj elektroenergetske infrastrukture za razvoj turizma na Srebrnom jezeru.

- Nova trafostanica je okosnica za širenje turizma, prevashodno na 200 hektara na samoj obali Srebrnog jezera, gde će budući investitori imati priliku da grade nove hotele i nove sadržaje. Ovo je primer kako bi država trebalo, preko javnih preduzeća, da pomaže razvoju lokalnih samouprava – rekao je Milić.

NEMA VIŠE DUGA: Srbija vraća MMF-u poslednju ratu

Dejan Savić, direktor ogranka ED Požarevac, rekao je da izgradnja TS "Veliko Gradište 3" omogućila priklјučenje novoizgrađenog vodoizvorišta "Ostrovo".

- Izgradnja i rekonstrucija elektroenergetskih objekata, uz stalni rad na smanjenju gubitaka u distribuciji električne energije, predstavlјa prioritet za zaposlene - rekao je Savić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd