fbpx
Skip to main content
Bojan Radojčić

Izložba "Dečak koji je eksplodirao od sreće" u Galeriji Zečević

Foto: Promo
"Trilogija o dečaku koji je.." - Dečak koji se udavio u suzama - Dečak koj je izgoreo od želje.

Izložba Bojana Radojčića pod nazivom "Dečak koje eksplodirao od sreće" biće otvorena u utorak 25. novembra u Galeriji Zečević sa početkom u 19 časova.

Poslednji segment trilogije koji razmatra temu samožrtvovanja kao lični čin nepristajanja i neslaganja sa postojećim, razvija se kroz temu izolacije. Odluka o ličnoj žrtvi kojom se izražava stav i/ili ukazuje na problem jeste ubalažena mogućnost otpora i revolta. Nepostojeći ljudi, zatvoreni prostori, spuštene roletne, gnev koji raste u tišini..

Bojan Radojčić
Foto: Promo

Dečak koji je ekspodirao od sreće je reakcija, čin pojedinca koji se u borbi protiv svakodnevice savremenog čoveka "zatvara u hermetični svet, negujući ličnu sreću" i razvija sopstvene mehanizme sreće i dovodi se u konačno stanje apsurda u kom sebe žrtvuje pod pozicijom preteranog zadovoljstva kao kontrapukta realnosti. 

Bojan Radojčić je rođen u Šapcu 1981. godine. Diplomirao je 2004. godine slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Pored trinaest samostalnih izložbi (2009.-14.) izlagao je i na brojnim
grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada.

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd