fbpx
Skip to main content
Žena kupila automobil

KAD UZDRMA KRIZA SREDNJIH GODINA: Pogledajte kakav automobil preferiraju dame, a kakav muškarci

Foto: Profimedia/ilustracija
Ako ste se nekad čudili što "matorci", žene i muškarci srednjih godina neretko idu u paru sa mladim (novim) zavodljivo lepim automobilima, više nemojte. Moda je takva i neće se skoro promeniti.

ZAŠTO je baš tako, ni psiholozi nisu načisto. Jedni tvrde da sportskim u super automobilima nadoknađuju neke mane i falinke, odnosno ono što kod sebe vide kao manu i falinku. Drugi misle da novim, automobilima priličnijim mladim i neiživljenim ljudima, hoće da još jednom osete kako je to bilo biti mlad, lep, živahan.

No, što se tiče ŠTA kupuju, tu dubioze nema. Statistika otkriva gotovo sve. Kompanija za istraživanje tržišta "Ipsos"  sprovela je anketu u okviru koje je promatrano 1.005 slučajeva odraslih Amerikanaca.

1) 25 odsto ispitanika reklo je da će verovatno kupiti baš one marke automobila koji se kupuju "kad te uhvati kriza srednjih godina"

- Postoji razlika između žena i muškaraca: dok 30 odsto muških tvrdi da će vrlo verovatno ili verovatno kupiti gorepomenuti tip auta, dotle je osetno manje - 21 odsto dama bilo uvereno u istom intenzitetu.

Ruka muškarca na volanu
Foto: Profimedia/ilustracija

 

2) Mada u nama vlada predrasuda (valjda i zbog filmova) da će sredovečna osoba da kupi crveni automobil, kao oličenje životne energije za kojom ponovo tragaju, ispitivanje je pokazalo drugačije. Prva je crna boja sa 20 odsto "glasača". Samo jedan procenat manje dobili su sivi i srebrni automobili, dok je crvena, zajedno sa plavom, zavredila "podršku" 17 odsto anketiranih. Najneomiljenija je bila žuta, sa 2 posto.

- Kao i u prethodnom pitanju, i ovde su razlike između muškaraca i dama osetne. Tako je 24 posto pripadnika jačeg pola bilo za "crna kolica", a 21 odsto žena za crvena.

3) Razlike su se nastavile i u vezi sa omiljenim tipom automobila. Dok 19 odsto pripadnica lepše strane planete preferira SUV modele, dotle 24 odsto muškaraca želi sporstki auto.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd