fbpx
Skip to main content
Saobraćajni znak đačko parking mesto

NAJSLAĐI SAOBRAĆAJNI ZNAK U BEOGRADU: Oduševiće vas njegovo značenje! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Pravo malo umetničko delo krasiće ulice Beograda, a signalizira nešto što će učiniti da svi postanemo bolji.

Đaci prvaci, čiji su crteži pobedili na Dečjem likovnom konkursu ''Parking servisa'' oslikali su prvo ''đačko'' parking mesto ispred OŠ ''Vlada Aksentijević''. U blizini svih osnovnih škola, koje se nalaze na području zonskog sistema parkiranja, postavljeno je 25 saobraćajnih znakova, koji obeležavaju ''đačko'' parking mesto. Cilj ove akcije koju je JKP ''Parking servis'' započeo u saradnji sa Upravom grada je donacija nastavnih sredstava školama, od prihoda koji se ostvari od parkiranja u narednih godinu dana.

Đačko parking mesto
Foto: Srbija Danas

Za obeležena ''đačka parking mesta'' važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi. Na saobraćajnim znakovima, koji obeležavaju ''đačka'' parking mesta nalaze se crteži tri prvoplasirana učenika: Save Stanisavljevića iz OŠ ''Vlada Aksentijević'', Đurđe Torbice iz OŠ ''Sveti Sava'' i kolektivni rad prvaka iz OŠ ''Dragan Kovačević''. Oni su za sebe i drugare iz razreda na poklon dobili komplete lopti.

Apel: Uvek kada možete izaberite ''đačko parking mesto''

Dodeli nagrada malim umetnicima prisustvovali su direktor JKP ''Parking servis'' Andrija Čupković, gradski menadžer Goran Vesić i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Aleksandar Jovičić.

''Prihod od naplate parkiranja na tim mestima biće namenjen kupovini kompjutera ili drugih nastavnih sredstava, koja su potrebna školama. Prvaci su vrlo ozbiljno shvatili poziv da crtaju đačka mesta, pa su imali veliki odziv na likovni konkurs. Bravo, za više od 600 učenika, koji su crtali na temu saobraćaja i poslali svoje radove! Ovo je još jedan način da se poveća bezbednost dece u zonama škole i da skrenemo pažnju vozačima da budu oprezniji i voze sporije. Apelujem na sve sugrađane da parkiraju što češće na ovim, posebno obeleženim parking mestima, jer na taj način daju donaciju školama. Ako vidite nekoliko slobodnih parking mesta, parkirajte baš na ovom - đačkom'', rekao je direktor JKP ''Parking servis'' Andrija Čupković

Vesić je takođe apelovao na vozače da uvek kada postoji opcija da biraju između više parking mesta, izaberu ono koje su oslikali đaci i na taj način pomognu školarcima kako bi im nastavna sredstva bila modernija, kvalitetnija i olakšala im učenje.

''Na taj način ćemo svakoj školi kupiti nešto što joj je potrebno'', rekao je Vesić.

''Parking servis'' nije zaobišao nijednu školu

Akcijom ''Đačko parking mesto'' i završnom predstavom, uspešno je završen osmi ciklus edukativne kampanje ''Đaci vas mole, usporite pored škole'', u okviru koje su predavači JKP ''Parking servis'' tokom ove školske godine obišli svih 160 osnovnih škola u Beogradu i prvacima podelili 16.000 fluorescentnih prsluka, kako bi bili uočljiviji na putu od kuće do škole.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd