fbpx
Skip to main content
SNS

"SNS preuzima ključne funkcije u Lučanima"

Foto: Facebook
LUČANI - Poverenik Opšitnskog odbora SNS u Lučanima izjavio je da je postignut načelan sporazum o koaliciji sa NS u ovoj opštini.

"Potpisivanje koalicionog sporazuma sa NS očekuje se tokom predstojećeg vikenda, najkasnije u ponedeljak, ali u toku su razgovori i sa drugim odborničkim grupama koje su raspoložene da pomognu razvoju opštine Lučani“, naveo je Jolović.

On kaže da je konstitutivna sednica Skupštine opštine zakazana za četvrtak 26. februar u 10:00 sati, na kojoj će se verifikovati odbornički mandati, a potom će se izabrati predsednik skupštine, njegov zamenik i sekretar. Odmah nakon prvog održaće se drugo zasedanje na kojem će odbornici izabrati predsednika opštine i njegovog zamenika, članove Opštinskog veća i kadrovske komisije. Jolović je rekao da su resori uglavnom podeljeni i to 72% u korist SNS, koja ce preuzeti odgovornost za sve ključne funkcije u opštini, dok će NS pripasti 28% udela u vlasti.

"SNS kao pobednik prethodnih vanrednih lokalnih izbora preuzeće odgovornost za mesta predsednika opštine, zamenika, dva pomoćnika, osam od ukupno 11 članova Opštinskog veća, predsednika Skupštine opštine, sekretara SO, direktore JP Direkcija za puteve, Centra za kulturu i sport Dragačevo – Guča, biblioteke i predškolske ustanove, načelnika Opštinske uprave“, tvrdi Jolović.

Prema njegovim rečima, NS su pripale sledeće funkcije: jedno mesto pomoćnika predsednika opštine, zamenik predsednika SO, tri člana Opštinskog veća, mesto direktora JKP “Komunalac“ i verovatno mesto direktora Centra za socijalni rad.

Jolović je takođe izjavio da su za određene funkcije već određeni kandidati i to za predsednika opštine Vesna Stambolić, zamenik predsednika opštine trebalo bi da bude Milivoje Dolović, kandidat za predsednika SO je Milenko Rudinac, a za sekretara Skupštine opštine predložena je Nataša Vujičić. Mesto načelnika Opštinske uprave povereno je Jovanu Kovačeviću koji se već nalazi na tom mestu.

Pogledajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd