Skip to main content
Land Roverov Range Rover Evoque za 2016.

U martu stiže, na noge diže: Range Rover Evoque (GALERIJA/VIDEO)

Foto: newspress.co.uk
Za samo tri godine, ovaj model se ugnezdio u preko 400.000 domova čime je izgradio reputaciju jedne od najboljih investicija britanske kompanije u njenoj 67 godina dugoj istoriji.

Model je zašao u četvrtu godinu postojanja, čime je prešao polovinu proizvodnog ciklusa. Kako bi održali interesovanje za njim, u Land Roveru su spremili dopunjenu iliti osveženu verziju za 2016. godinu koja će pravo predstavljanje imati za nekoliko dana na Ženevskom sajmu automobila.

Evoque ima jednu od najprepoznatljivijih crta "lica" i kako je baš to njegova najvažnija odlika, dizajneri britanske kompanije nisu hteli da diraju u dizajn eksterijera, da ne bi odagnali publiku koja model i bira upravo zbog pojave. Male, ali primetne promene su novi prednji branik, čeona rešetka, šara na gumama, kao i posve nova LED prednja svetla, prva u grupaciji Land Rover.

Land Roverov Range Rover Evoque za 2016.
Foto: newspress.co.uk

 

Unutrašnje drugosti su nova sedišta i novi "štokovi" za vrata. Sasvim je nov i infotejnment multimedija inControl sistem sa ekranom od osam cola i novim okvirom koji je najsvežija Jaguarova kreacije. Meni je izuzetno lak za upotrebu, ima jednostavne opcije i aplikacije, slično pametnim telefonima. Uz doplatu, dostupni su vam masažeri u prednjim sedištima koji rade na 14 načina, kao i podesivo unutrašnje osvetljenje.

Kao i pre, automobil je dostupan u varijanti sa prednjom vučom ili sa pogonom na sva četiri točka, do kojih se energija šalje pomoću devetostepenog automatika u Americi, a u Evropi i na ostalim kontinentima i pomoću šestostepenog ručnog menjača.

U Evoque za 2016. ugrađen je dvolitarski turbodizel motor, umesto prošlog čija je zapremina bila 2,2 litra. Ima snagu od 177 "konja", a proizvođač tvrdi da troši 5 litara na 100 km. Ova motorika nije rezervisana za američko tržište; preko bare će se Evoque prodavati samo uz V4 2,0 motor od 240 KS, koji do stotke stiže za 7,6 sekundi, a maksimalno razvija  217 km/č.

Land Roverov Range Rover Evoque za 2016.
Foto: newspress.co.uk

Evoque neće manjkati elektronskih sistema za pomoć vozaču. Prva je kontrola kretanja za sve podloge (All-Terrain Progress Control) zahvaljujući kojoj možete da podesite da vaš auto mili po unapred definisanoj brzini, ako se spremate za nezgodan teren, što vama ostavlja prostor da se koncentrišete samo na volan i papučice.

Tu su još pomoć za ostanak u kolovzonoj traci, automatsko kočenje, kao i sistem koji na osnovu vašeg ponašanja za volanom utvrđuje da li vam se prispavalo tako što ispušta zvukove i uključuje određene lampice. Poslenji od uređaja je onaj koji prepoznaje korak iza gepeka i automatski ga otvara, vez pritiska na dugme.

Evo i male galerije, a potom i video.

Range Rover Evoque u salone stiže na jesen, kada će biti poznata i cena.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
11 Beograd