Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆ O POGLAVLJU 23: Mi smo uradili naš posao, oni nek se dogovore

Nije hteo da komentariše različite tonove EU i Hrvatske

Mandatar Aleksandar Vučić nije hteo danas da komentariše insistiranje Hrvatske da još nema njihove saglasnosti na poglavlje 23, iako je komesar EU Johanes Han saopštio da je rešenje nađeno, a insinuacije nekih srpskih stranaka da je on pristao na nekakve ustupke - odbacio kao besprizorne

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da nije zainteresovan za različite tonove EU i Hrvatske povodom, i istakao da je Srbija uradila sve što je do nje. 

DEBLOKADA PREGOVORA - Han: Našli smo rešenje, formalna odluka naredne sedmice

Oni koji kritikuju u Savamali su svojevremeno angažovali ljude u fantomkama

 - Ne znam ni šta bih rekao ljudima koji sada kritikuju u Savamali, a to su oni isti koji su svojevremeno zajedno sa DS angažovali Zemunski klan da u fantomkama preskače Miloševićevu ogradu, da ga hapse i jedan od njih je ranjen - naveo je Vučić.

Kako je rekao, to su oni isti u čije vreme su sa fantomkama na glavama ubijali ljude:

 - I to ovde baš, u ''starom'' Mekatoru , na 100 metara od nas i manje, i nikada nisu bili zainteresovani za to ko su ubice, niti da familiji ubijenog nešto učine, a danas su veliki borci".

 - Ne znam šta da kažem kada vidim stranku Bubala i ostalih... Kada Radulović, Pajtić, Božović, Bubalo i Maršićanin kažu Siniši Malom ''lopove''...onda možete samo da razmišljate sa kog mosta da skačete, jer to je kraj, onda ne postoji ništa drugo što biste mogli da čujete - dodao je Vučić.

 - Nisam zainteresovan, to su njihova posla, neka se oni dogovore da li su rešili ili nisu. Mi smo sve uradili i o tome ne razgovaramo i ne pregovaramo - rekao je Vučić.

 - Ako hoće da otvore poglavlje, hvala im, ako neće opet hvala - rekao je Vučić.

Dodao je da on ne komentariše događaje u regionu, pa ni u Hrvatskoj, čija vlada "samo što se sastavila, a već se rastavila", ni u Makedoniji u kojoj se povlače donete odluke, već da reaguje samo kada mora mora da brani Srbiju.

VUČIĆ NAJAVIO: Nova Vlada Srbije do 16. juna

Na pitanje novinara da prokomentariše to što DS S pita šta je Srbija obećala Zapadu kako bi, zauzvrat, Hrvatska odblokirala poglavlje 23, Vučić je uzvratio kontrapitanje, - jesu li to sami smislili ili im je neko pomogao.

 - Sve se nadam da nisu sami smislili i da je neko drugi to smislio - primetio je.

On je rekao da ne zna kako bi na tako nešto bilo šta rekao.

On je rekao da Srbija ima mnogo posla, koji se odnosi na rast BDP-a, rešavanje problema preduzehca u restrukturiiranju, u reformama javnih preduzeća, kako da javni deficit spusti na jedan i 0,5 odsto u godinama pred nama...

VULIN: Poseta Vučića Moskvi govori o njegovom ličnom odnosu sa Putinom

Vučić je rekao da, kako vidi, ove godine će Srbija biti druga po visini rasta u regionu, a prva će biti jedna mala zemlja. 

 - Sledeće godine ćemo mi biti prvi, ne samo u regionu, već je moguće i u Evropi - rekao je Vučić.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd