fbpx
Skip to main content
Premijer Aleksandar Vučić pozdravlja se sa građanima Rume

Vučić: Pred Srbijom su dani izazova i teških odluka

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Srbiji predstoje teške odluke i dani izazova po različitim pitanjima izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić i pozvao građane na potpuno jedinstvo.

Premijer je novinarima u parlamentu rekao da se u narednim danima i mesecima mora očuvati puna politička aktivnost da bi Srbija imala sigurniju budućnost i unapredila svoju ekonomiju.

Vučić je rekao da predstoji više važnih datuma, teški razgovori u Briselu 23. juna, 26. dolazak Borda MMF, sledi i obeležavanje Vidovdana, dolazak nemačke kancerake Angele Merkel, kao i obeležavanje 20 godina zločina u Srebrenici.

"Predstoji mnogo teških odluka koje će se donositi u najboljem interesu Srbije i građana, a ne političke popularnosti bilo koga u vladi", kazao je premijer i pozvao građane na očuvanje stabilnosti zemlje jer time, kako je rekao, Srbija postaje snažnija od svih drugih.

On je podsetio da sinoć nisu uspeli razgovori u Makedoniji, da je evropski komesar Johanes Han otkazao posetu BiH. Vučić je ocenio da se stvari u regionu komplikuju u svakom pogledu.

Srbija, ponovio je premijer, neće da odgovara na provokacije iz regiona i učiniće sve da se očuva stabilnost i obezbedi bolju budućnost.

Pročitajte i:

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd