Skip to main content
YouTube

Jutjub uvodi podsetnik za spavanje

Foto: Profimedia
Novina...

YouTube je u sredu najavio lansiranje nove funkcije u njihovoj aplikaciji za gledanje video snimaka. Ova nova funkcija trebalo bi da podseća korisnike uveče da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je vreme za spavanje. Nova funkcija pridružiće se onima koje već postoje u okviru ideje “odmori se“, a namenjene su odmoru od upotrebe uređaja i interneta, u okviru Google-ove inicijative za digitalno blagostanje.

JuTjub
Foto: Profimedia

Odgovornija upotreba Google proizvoda

Starlink sateliti osvetleli nebo

Starlink sateliti osvetleli nebo

Netfliks ukida neaktivne naloge

Netfliks ukida neaktivne naloge

Elon Mask izjavio da je imao neke "veoma glupe tvitove"

Elon Mask izjavio da je imao neke "veoma glupe tvitove"

Krajnji cilj ovakve funkcije, ali i drugih u okviru inicijative Googlea jeste da na neki način nateraju korisnike da odgovornije koriste Google proizvode. Problem je počeo da se javlja tokom epidemije Korona virusa, jer su ljudi pored ostanka u kući veći deo dana praktično bili okrenuti ka upotrebi digitalnih uređaja i tehnologija. Koliko se upotreba ovih tehnologija povećala poslednjih godina, govori i podatak da je YouTube poslao za poslednje dve godine oko 3 milijarde podsetnika “odmori se”, gde je primećena prekomerna upotreba njihovih servisa.

Uz podsetnik da je vreme za spavanje, YouTube je omogućio da korisnici sami podese određeno vreme za prestanak gledanja video snimaka. U podešavanjima će korisnici moći da postave vreme početka i završetka, uključujući i niz drugih opcija i parametara. Naravno, biće omogućeno da prihvatite podsetnik, ali i da ga odbijete ako želite da nastavite gledanje. Funkcija će biti dostupna za Android i iOS aplikacije u toku nedelje, ali će verovatno trebati neko vreme da sve postane funkcionalno i stabilno.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
26 Beograd