Skip to main content
Električni orgazam

DISTORZIJA ORGAZMA RAZNELA DOM OMLADINE! Paklenom svirkom obeleženo 30 godina slavnog albuma! (FOTO)

Foto: Teodora Ćirić
Specijalna gošća koncerta Anica Dobra dobila je posebne ovacije.

„Električni orgazam“ je, nastupajući u prepunoj, rasprodatoj sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda obeležio na blistav način 30 godina od izlaska kultnog albuma „Distorzija“, a posebnu euforiju izazvala je specijalna gošća Anica Dobra.

GILE "ORGAZAM" ZA SRBIJA DANAS: Frka sa Željkom Joksimovićem nam je odlično došla pred koncert! (VIDEO)

Konceptualno zamišljen koncert bio je podeljen u dva segmenta, odvojena petnaestominutnom pauzom, a započeo je temom "Hajde, bejbe, daj da vidim sad". Nastavilo se uz "šaranje" kroz razne faze - "Vi", "Ti to možeš", "Da si tako jaka", "Spojimo se sad", uz hitove iz "Crnog bombardera" - "Hodam sad kao zombi" i "Svečane bele košulje" kao reoertoarsko iznenađenje večeri. U drugoj od dve čuvene pesme zablistala je na bini Anica Dobra, izmamivši oduševljenu rekaciju svih u sali. 

Električni orgazam
Foto: Teodora Ćirić

Posle pauze, već po najavi, usledila je kompletna "Distorzija" - od "Vudu bluza" do "Kapetana Esida". Sjajna stvar za vatrene zaljubljenike u bend, a pesme poput "Vidim svoj lik" ili minijaturne zezalice "Horor bugi" behu ove večeri pravi koncertni rariteti. Svakako, album koji je opšteprihvaćen i od strane kritike i kod publike, zaslužio je ovakav "osvrt" tri decenije kasnije. Publika je, ipak, najvatrenije reagovala na ono što i inače čuje na koncertima "Orgazma" - "Debela devojka", "Ne postojim", "Ja sam težak kao konj"... 

Električni orgazam
Foto: Teodora Ćirić

Za kraj zvaničnog dela - niska hitova poput "Bejbe, ti nisi tu", "Igra rokenrol cela Jugoslavija", "Kako bubanj kaže"... A tek bis... Dinamitan, novotalasni. Redom: "Konobar", "Krokodili dolaze", "Nebo". Tek kad je tata platio sve račune u "Zlatnom papagaju", svetla su se upalila.

"Električni orgazam" je pružio školski primer onog što odavno funkcioniše u svetu - da jubilej godišnjice albuma može, itekako, da predstavlja posebnu vrstu pozivnice za publiku i povod za, zaista, sjajan koncert. 

Električni orgazam
Foto: Teodora Ćirić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD događaji

SD vesti

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd