fbpx
Skip to main content
Damir Handanović

Handanović pozvao građane na 47. FEST: Više od 500 filmskih projekcija, od toga čak 125 PREMIJERA

Foto: Srbija Danas
Fest se vraća u dvoranu iz koje je potekao!

Damir Handanović, direktor CEBEF-a, najavljujući FEST koji će se u Beogradu održati od 22. februara do 3. marta, rekao je da publiku očekuje više od 500 filmskih projekcija, među kojima je 125 premijernih ostvarenja.

Handanović je za program 47. FEST-a, koji ide pod sloganom "Bez zaštite", rekao da je više nego izvrstan.

Sve je spremno za 47. FEST: Očekuje nas više od 500 projekcija i čak 125 premijernih filmova

- Od 22. februara do 3. marta imamo međunarodni filmski festival FEST koji se održava u Beogradu i Novom Sadu. Ono što je ove godin novina, jeste da imamo u čak 13 dvorana više od 500 projekcija samo u gradu Beogradu, i tri imamo u Novom Sadu. Selektor FEST-a Jugoslav Pantelić izabrao je izvanredne filmove - rekao je Handanović za Pink.

Damir Handanović
Damir Handanović
Foto: Srbija Danas

Handanović je kao bitnu stvar istakao da se FEST vraća u dvoranu iz koje je potekao.

- FEST se vraća u nekadašnju dvoranu Doma sindikata, danas Kombank dvoranu. Očekujemo sve naše sugrađane, a i one koji to nisu da posete Međunarodni filmski festival - rekao je direktor CEBEF-a.

HANDANOVIĆ: ''Osuđujem bilo kakvo vređanje žena ili nasilje nad njima, one su naše sestre, majke, supruge''

Prema njegovim rečima, Emira Kusturice se vraća dokumentarnom filmu sa delom "El Pepe: Una vida suprema", i da je taj film bio prikazan bez konkurencije na festivalu u Veneciji.

- On je u tom filmu opisao bivšeg Urugvajskog predsednika Hosea Muhiku Pepea. To je jedan izvrstan film i pozivam građane da dođu i da pogledaju dokumenatarac Emira Kusturice - istakao je Handanović.

KULTURA JE DOSTUPNA SVIMA: Direktor CEBEF-a Damir Handanović za SD najavio brojne kulturne manifestacije

Damir je dodao da za kupovinu kompleta karata za FEST daje se popust od 10 odsto, kao i da su cene karata pristupačene.

Direktor CEBEF-a je rekao da će 47. FEST biti posvećen reditelju Dušanu Makavejevu, koji nas je nedavno napustio, i da je za ovaj FEST uzet slogan "Bez zaštite", što simbolizuje jedno od najpoznatijih Makavejevih filmova "Nevinost bez zaštite". Makavejevu će na FEST-u biti posthumno dodeljena nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd