fbpx
Skip to main content
Hičkok

MAJSTOR TRILERA: Pet NEPROLAZNIH filmova Alfreda Hičkoka koje MORATE pogledati!

Foto: Profimedia
Napetost i zaplet sa elementima strave.

Ukoliko ste gledali film "Ptice", već vam je jasno šta od Hičkoka možete očekivati. Bio je reditelj poznat po filmovima iz žanra triler. Njegovi filmovi obiluju elementima strave i "uvrnutog" humora. U njima su glavni junaci uvek nevino optuženi i u situacijama mimo njihove kontrole i poimanja. Jedna od uobičajenih tema je i analiza muško-ženskih odnosa gde dominira njegov ciničan stav prema romantici. Njegov lični potpis u svakom filmu bilo je pojavljivanje ispred kamere, gde se može videti kako statira.

Dajemo vam predloge za filmove ovog majstora strave koje morate pogledat. Možete čekati i tmurne kišne dane ali njihova dinamika i napetost uvek će držati pažnju i dobar su izbor za svaku priliku.

"39 stepenika" (1935)

Ovaj film je već najava Drugog svetskog rata i prilika ovog vremena. Ovo je klasična špijunska priča o mladiću koji igrom slučaja biva uvučen u mrežu špijunaže i ubistvo koje nije počinio. Hoće li se izvući? Pogledajte i sami.

EXIT - DAN TREĆI! Bajaga i Instruktori zapalili publiku na Petrovaradinskoj tvrđavi (GALERIJA)

Preminula Nensi Barbato - prva supruga Frenka Sinatre

"Rebeka" (1940)

Muškarac upoznaje ženu i kao što uvek biva, rađa se ljubav. Ipak, iza njegove fasade krije se izvestan mrak koji mlada i neiskusna žena ne može da dokuči. Ubrzo se venčavaju i on je odvodi u svoj zamak, kako bi započeli zajednički život. U sreći koja je zadesila, mlada žena nije ni mogla da predpostavi da će morati da se suoči sa mnogo većim izazovima od bračnih dužnosti. Senke koje će se nadviti nad njen život, držaće vašu pažnju do samog kraja.

Povratak jedne od najboljih romantičnih komedija IKAD - Hju Grant se vraća i za DRUGI DEO!

Ukoliko ste fan Kerija Granta, ovaj film je dobar izbor. Priča prati upoznavanje i sklapanje braka između dvoje mladih ljudi. Stvari se odigravaju veoma brzo i zato među njima do kraja filma pulsira neizvesnosti i sumnja. Radnja je koncipirana tako da žena do kraja filma sumnja da je muškarac koga voli zapravo ubica, koji se ne usturčava da učini bilo šta da bi došao do onoga što želi.

Peti nastavak Indijane Džonsa je odložen do 2021. godine! (VIDEO)

Pročitajte i:

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd