fbpx
Skip to main content
Marko Kraljević Musa Kesedžija

Snima se istorijski spektakl o Marku Kraljeviću: Evo KOJI poznati glumac će tumačiti SRPSKOG JUNAKA

Foto: Wikipedia
Scenario se bazira na epskoj pesmi "Marko Kraljević i Musa Kesedžija".

Filmski centar Srbije predstavio je listu domaćih dugometražnih filmova koji će od te institucije dobiti sredstva za realizaciju. Među pet odabranih ostvarenja možda najviše pažnje privlači istorijski spektakl o Marku Kraljeviću, reditelja Dejana Zečevića, u kome će glavnu ulogu igrati Milan Marić. Zečević ovaj film potpisuje i kao reditelj i kao scenarista, zajedno sa Majom Todorović, a iza projekta stoji produkcijska kuća "Biberče". Scenario se bazira na epskoj pesmi "Marko Kraljević i Musa Kesedžija".

Slavna srpska glumica UMRLA KAO BESKUĆNICA! O suprugu Zvonku Bogdanu izrekla najgore pred sam KRAJ!

Slavna srpska glumica UMRLA KAO BESKUĆNICA! O suprugu Zvonku Bogdanu izrekla najgore pred sam KRAJ!

Milan Marić koga smo do pre samo nekoliko dana gledali u odličnoj ulozi Lazara Stanojevića u drugoj sezoni serije "Državni službenik", a koji tokom poslednjih meseci privlači veliku pažnju javnosti zbog uloge Tome Zdravkovića, prenosi utiske o još jednoj velikoj i izazovnoj ulozi koja je pred njim, a koja će, kao i u slučaju filma "Toma", zahtevati ozbiljne pripreme i fizičke transformacije koje Mariću očigledno i te kako prijaju.

ŽIVOTNA DRAMA SLAVNE KOKE: Sa 19 se udala za TETKINOG druga, a ljubav se završila TRAGEDIJOM!

ŽIVOTNA DRAMA SLAVNE KOKE: Sa 19 se udala za TETKINOG druga, a ljubav se završila TRAGEDIJOM!

MISTERIOZNE SMRTI naših glumaca: Bili su blizanci, jedan se UTOPIO, a drugi umro od INFARKTA!

MISTERIOZNE SMRTI naših glumaca: Bili su blizanci, jedan se UTOPIO, a drugi umro od INFARKTA!

Milan Marić
Foto: Srbija Danas

- Veoma me je obradovala odluka Dejana Zečevića da mi poveri ulogu Marka Kraljevića. Predstoji mi ozbiljno vreme priprema i iščitavanja svega o Marku Kraljeviću, zajednički rad sa autorskim timom i još jedna interesantna fizička transformacija. Siguran sam da će ovo biti još jedan od veoma inspirativnih projekata za rad - ističe popularni glumac.

Iz Filmskog centra Srbije navode da se film "Marko Kraljević" bazira na izuzetno veštom, dramski ubedljivom, višeslojnom i komično oslikanom scenariju, a priča prati najvažniji period života čuvenog junaka iz srpske poezije, ali i mitologije. Film je baziran na istorijskim podacima i celokupnoj narodnoj poeziji, kao i na uzbudljivim predanjima o Marku Kraljeviću, pa će se u ovom ostvarenju smenjivati spektakularane scene sa intimnim i ličnim trenucima dubokog ljudskog preispitivanja kako samog junaka, tako i ostalih likova u filmu. U planu je i realizacija istoimene TV serije.

SAMO 5 ODSTO LJUDI REŠI ZAGONETKU! Kako ovaj zarobljenik može da pobegne iz ćelije za samo 2 DANA? (VIDEO)

 

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd