Utorak 19. mar 2024.
KK Crvena zvezda

ZVEZDA NEMOĆNA PROTIV EFESA: Turski klub nastavio seriju pobeda nad crveno-belima (FOTO)

Foto: MN Press - Twitter printscreen/@EuroLeague
Poraz beogradskog kluba u 11. kolu Evrolige.

Košarkaši beogradske Crvene zvezde poraženi su u 11. kolu Evrolige od ekipe Anadolu Efesa na čijem čelu je iskusni Ergin Ataman. rezultatom 75:64. Turski tim je ovim trijumfom nastavio je seriju pobeda nad crveno-belima, sada ih je četiri uzastopne. Iako su u Beograd stigli ozbiljno oslabljeni, što tim Saše Obradovića nije mogao da iskoristi.

ĐORĐEVIĆ DOBIJA STRAŠNO POJAČANJE: Iz NBA pravo u Virtus!

ĐORĐEVIĆ DOBIJA STRAŠNO POJAČANJE: Iz NBA pravo u Virtus!

GLAVOBOLJA ZA KOKOŠKOVA: Povredio se plejmejker (FOTO)

GLAVOBOLJA ZA KOKOŠKOVA: Povredio se plejmejker (FOTO)

MIROTIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Košarkaš Barselone donira 500 evra za svaku pogođenu trojku

MIROTIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Košarkaš Barselone donira 500 evra za svaku pogođenu trojku

Sjajnu igru u prvom delu pružio je košarkaš Zvezde Kori Volden koji nastavlja sa dobrim partijama. Posle samo pet minuta došao je već do sedam od ukupno 12 poena crveno-belih.

Bolji drugi deo prve četvrtine imali su gosti, koji su stegli odbranu, a zatim vezali pet poena i preokrenuli na 16:12. Ipak, poslednji koš postigao je Tejlor Ročesti i na prvi odmor se otišlo sa minimalnim zaostatkom domaćih (14:16).

Ekipa Efesa je mnogo bolje ušla u drugu četvrtini i sa sedam vezanih poena napravila osam razlike, zbog čega je Saša Obradović pozvao tajm aut.

Veliki problem za crveno-bele je taj da najbolji strelac Džordan Lojd za sada ne može ništa da pogodi. 

Nije štimovala Zvezdina odbrana ni u nastavku utakmice te je bez većih problema Efes nastavio sa dobrim napadima u reketu beogradskog kluba. Šejn Larkin je bio nezaustavljiv u trećoj četvrtini te je ubrzo stigao i do 16 poena u ovom meču. 

U četvrtoj četvrtini ništa se bitnije nije promenilo. Na samom početku izgledalo je kao da se crveno-belima vratila energija u odbrani, ali previše promašenih slobodnih bacanja, loših rešenja u napadu, doprinelo je da se Anadolu Efes u jednom trenutku dođe i do +20 (72:52).

Nakon pomenutih + 20 nije bilo dileme ko će trijumfovati na ovom susretu. Jedino što je mogla Zvezda je na kraju da ublaži poraz.

U ekipi Crvene zvezde, koja sada ima skor 4:7, istakli su se Kori Volden sa 14 poena, četiri skoka i tri asistencije i Džordan Lojd sa 10 poena i pet uhvaćenih lopti.

Kod Efesa su najzapaženiji bili Šejn Larkin sa 18 poena i pet asistencija i Adrijan Moerman sa 17 koševa i devet skokova. Krunoslav Simon dodao je 11 poena.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd