fbpx
Skip to main content
Vanja Udovičić

MINISTAR UDOVIČIĆ DODELIO STIPENDIJE NAJBOLJIM SPORTISTIMA: Zajedno činimo tim za istorijske pobede

Foto: Tanjug
Podeljeno više od 400 ugovora.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas više od 400 ugovora o stipendiranju vrhunskim sportistima, koji su ostvarili značajne međunarodne sportske uspehe i time na najbolji način predstavljali Srbiju u svetu. Udovičić je stipendistima čestititao na sportskim rezultatima i istakao da će im ministarstvo omladine i sporta i ubuduće biti najjača podrška i oslonac. Dodeli sportskih stipendija prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović.

VATERPOLO TRANSFER BOMBA: Filip Filipović u crveno-belom

VATERPOLO TRANSFER BOMBA: Filip Filipović u crveno-belom

SVE JE POZNATO: Evo kada Srbija izlazi na megdan Hrvatskoj

SVE JE POZNATO: Evo kada Srbija izlazi na megdan Hrvatskoj

ODREĐEN SASTAV REPREZENTACIJE ZA EP: Srbija sa 24 strelca u Osijeku

ODREĐEN SASTAV REPREZENTACIJE ZA EP: Srbija sa 24 strelca u Osijeku

 - Mislim da ne postoji ministar koji se obraća svom sistemu, da stoji pred 414 najboljih sportista i da može da bude ravnodušan. Svaki put kada se obraćam sistemu sporta i kada se obraćam najboljima među najboljima imam određenu tremu koja je pozitivna trema i koja vas vraća na one sportske trenutke kada ste bili jedan od njih. I sam kao dobitnik stipendije, ali pre mnogo vremena, znam koliko je značajna finansijska pomoć sportistima iz više aspekata - rekao je Udovičić. - Sa jedne strane finansijska pomoć, ali sa druge prepoznavanje celokupnog sistema, prepoznavanje države, slanje jedne snažne poruke, motivacije, ostatku nacionalnog tima ali i mogućnost da se prepozna nešto za šta ste se odricali, za šta ste se zalagali i nešto za šta iza sebe imate mnogo sati krvi i znoja da biste došli do sportskog rezultata. Ovo je jedan od segmenata na kojima Vlada Srbije želi da se zahvali najboljim sportistima za postignute rezultate u prethodnom periodu, da ih finansijski podstaknemo, da im omogućimo bolje usavršavanje u narednom periodu. Da omogućimo da lakše dođu do određenih neophodnosti koje su za njih krucijalni, a to je bolja suplementacija, bolji način treniranja, bolja sportska oprema i rekviziti, ali prvenstveno mislim da je ovo jedan statusni simbol kod sportista koji ima za cilj prepoznavanje, ali i preuzimanje odgovornosti za svoje vršnjake i buduće generacije.

Udovičić sa stipendistima
Udovičić sa stipendistima
Foto: Tanjug

Tri kola pre kraja Primere, Barselona je poravnata sa Realom, i ima dva boda manje od Atletika. Dakle, važan je ne samo svaki bod, nego i svaki gol.  Večeras (22.00) Katalonci gostuju Levanteu, a kvota na dvojku je 1,17, dok je kombinazzija 2&3+ 1,33. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Levante - Barselona.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović istakla je da su stipendije način podrške koji je bitan svakom sportisti zato što pozitivno utiče na razvoj sportske karijere i sam kvalitet života.

 - Ono što bih volela da naglasim je velika zahvalnost ministarstvu koja ima dosta razumevanja za nas ali i samom ministru Udovičiću zato što se vidi da je još uvek jedan od nas - rekla je Arunovićeva.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd