fbpx
Skip to main content
Spasovdan

BEOGRAD DANAS SLAVI SPASOVDAN: Gradonačelnik poziva građane da se pridržavaju mera, deliće se besplatne maske

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
On je istakao da je na poslednjoj sednici Kriznog štaba bilo reči o važnosti toga da imamo preko 50 odsto vakcinisanih i ispod sto pozitivnih dnevno

Proslava Spasovdana, gradske slave, otpočela je danas liturgijom u 9 časova u Vaznesenjskoj crkvi dok će u 19 časova sa tog mesta krenuti litija koju će predvoditi patrijarh srpski Porfirije. Sve je organizovano u skladu sa epidemiološkim merama, izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Prva.

Akcija „Recikliraj za život”: „Gradska čistoća“ i GO Stari grad za malog Boška

Akcija „Recikliraj za život”: „Gradska čistoća“ i GO Stari grad za malog Boška

GUŽVE I KOLAPS U GLAVNOM GRADU: Pogledajte kakvo je stanje na ulicama Beograda ovog jutra (FOTO)

GUŽVE I KOLAPS U GLAVNOM GRADU: Pogledajte kakvo je stanje na ulicama Beograda ovog jutra (FOTO)

DANAS JE SLAVA GRADA BEOGRADA: Litija kreće od 19 sati, a ove ulice će biti zatvorene

DANAS JE SLAVA GRADA BEOGRADA: Litija kreće od 19 sati, a ove ulice će biti zatvorene

On je podsetio da je na ideju patrijarha izmenjena trasa litije, te da će po prvi put ulicama Beograda sa litijom proći i mošti Svete Petke i despota Stefana Lazarevića.

- Litija će u koloni ići do Hrama Svetog Save, građani će biti raspoređeni po grupama, što znači da će nakon svake grupacije ljudi postojati rastojanje, te će se na taj način sprečiti stvaranje velike gužve. Tako smo organizovali i maraton, dali preporuku da građani nose maske, i naši volonteri će danas deliti besplatne maske - rekao je Radojičić.

On je govoreći o ublažavanju mera u gradu istakao da je na poslednjoj sednici Kriznog štaba bilo reči o važnosti toga da imamo preko 50 odsto vakcinisanih i ispod sto pozitivnih dnevno, kako bi se stekli uslovi za dalje ublažavanje mera.

beograd
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Statistički pokazatelji koje sada imamo nam ukazuju da smo blizu toga, ali mislim da je u ovom trenutku značajno ponovo naglasiti važnost vakcinacije. Mislim da je realno da se 21. juna popusti sa većinom epidemioloških mera u sredinama gde su ispunjena ova dva uslova - rekao prvi čovek Beograda.

Govoreći o juče održanoj sednici Skupštine grada, Radojičić je naveo da je na osnovu prihoda koje je Grad Beograd u prethodnom periodu ostvario usvojen budžet koji je za osam odsto veći od prethodnog.

- To je nešto više od deset milijardi dinara koje će biti usmerene uglavnom na kapitalne investicije, a deo sredstava je namenjen za socijalna davanja, kao i za vantelesnu oplodnju, i to za porodice sa sekundarnim sterilitetom. Sredstva idu i za termalnu rehabilitaciju četiri zgrade - Hitne pomoći, Studentske poliklinike, Studentskog stacionara i Gradsku biblioteku - rekao je Radojičić.

On je podsetio i da je na ovoj sednici Skupštine grada usvojeno nekoliko strateških planova o ekologiji i dodao da će se jedino njihovom primenom rešiti pitanja ekologije u srpskoj prestonici.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd