Skip to main content
Beograd, ljudi

BEOGRAĐANI OPREZ: Zbog KLIME možete platiti kaznu i 50.000 dinara!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Sve je po zakonu

Barice oko zgrada i voda koja kaplje sa fasada i terasa neki su od glavnih vesnika leta u Beogradu, a glavni krivci su nesavesni vlasnici klima-uređaja.

Slika načičkanih rashladnih uređaja na fasadama čini se da postaje sve izraženija u toplim danima godine. Da li zbog creva koja su nepregledno sprovedena do najrazličitijih plastičnih ambalaža, koje uglavnom prelivaju, "kišice" koja usred leta iznenadi prolaznike ili možda zvuka koji one ispuštaju dok rade - pitanje je ličnog utiska.

zgrade
Foto: Srbija Danas

Međutim, svi vlasnici rashladnih uređaja trebalo bi da znaju da je posebnim odredbama odluke o komunalnom redu definisano da se klima-uređaj postavlja tako da onemogući izlivanje kondenzata na spoljne delove te i susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene.

Osim toga, istim propisom precizira se i da se "crevo za odvod kondenzovane vode ne sme sprovoditi u oluke, kao ni do same zemlje, odnosno trotoara, već nazad u stan".

Kako bi se uverili da ovu uredbu niko ne poštuje, dovoljno je prošetati se bilo kojom gradskom ulicom.

Klime zabranjene na fasadama institucija

Po zakonu, svako ko ne poštuje te propise rizikuje da plati kaznu od 5.000 dinara, a ako se radi o pravnom licu kazna je 50. 000 dinara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd