fbpx
Skip to main content
JK parking servis

ĐAČKO PARKING MESTO: Vesić i Šarčević uručili poklone beogradskim školama

Foto: Promo
U okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" obeleženo je 25 đačkih parking mesta u blizini osnovnih škola, a od prihoda naplate parkiranja sa ovih parking mesta, kupljena su nastavna sredstva.

U SRC "Pionirski grad" upriličena je svečanost na kojoj su dodeljena nastavna sredstva beogradskim osnovnim školama, koje su bile deo projekta "Đačko parking mesto". Prisutnima su se obratili gradski menadžer Goran Vesić, ministar prosvete, nauke i tehnološkiog razvoja Mladen Šarčević i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

VESIĆ: Danas Beograd ima 61 gradilište!

VESIĆ: Radovi u Ljutice Bogdana završeni pre roka (FOTO)

Prema rečima Vesića pokloni koji su danas dodeljeni kupljeni su od prihoda koji je ostvaren u proteklih godinu dana od parkiranja kod osnovnih škola.

- Pre godinu dana smo doneli odluku da gde god imamo parking kod osnovnih škola poklonimo đacima jedno parking mesto koje su oni kasnije iscrtali i svi vozači koji su se tu parkirali znali su da taj prihod ide za školu ispred koje su parkirali. Posle godinu dana prebrojali smo sredstva koja smo saupili i svaka škola je dobila nešto po svojoj želji, interaktivne table, kompjutere ili nešto drugo. Ovo je bila jedna lepa akcija i nastavićemo sa njom, kako se budu širile zone u gradu, uključivaćemo nove škole.

parkin servis
Foto: Promo

UKOLIKO NAIĐETE NA OVAJ AUTOMOBIL OBRATITE PAŽNJU: Na njemu stoji jedno zanimljivo obaveštenje (FOTO)

Vesić je istakao da je akcija "Đaci vas mole, usporite posle škole" ušla u desetu godinu postojanja i da će se nastaviti sa sprovođenjem ove akcije.

- Kao Grad Beograd dali smo sebi zadatak da za dve godine uredimo zone prilaza školama, tako da smo već oko 40 škola uredili i sredili pešačke prelaze gde je bilo potrebno. Plan nam je da u naredne dve godine nijedna škola nema neuređena parking mesta kako bi nam deca bila bezbedna.

VESIĆ: Pozivamo Simens da ulaže u Beograd

Ministar Šarčević je, takođe, istakao svoje zadovoljstvo ovom akcijom jer su pre svega uspeli da obezbede veću bezbednost u saobraćaju za decu. On je podsetio i na akcije protiv vršnjačkog nasilja koje je neophodno sprovesti.

- Institucije kao što je "Pionirski grad" su upravo mesta koja u tome pomažu i upućuju decu na neke druge vidove zabave. Zahvaljujem se i "Parking servisu" i Skupštini Grada na ovoj veoma pametnoj akciji koja pre svega brine o deci, a zatim i obezbeđuje sredstva za škole. Tehnologija u školama nam nije jača strana, jer nije poenta da samo jedna škola u gradu ima "pametnu tablu". Moramo puno na tome raditi - zaključio je Šarčević.

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd