Utorak 19. mar 2024.
bgd

Mali poručio: Useljevanje u prve dve zgrade u BG na vodi, kreću i nove

Foto: Profimedia
U naredna dva meseca biće useljene prve dve stambene zgrade u Beogradu na vodi, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Ove godine počeće da se gradi još tri do šest novih zgrada u okviru tog projekta pored reke, rekao je.

Mali je, gostujući na Pinku, rekao da je važno što su nadležni u gradu, nakon dobrih rezultata na izborima, odmah nakon toga počeli da rade na realizacjii projekata i obećanja. 

- Poverenje građana na izborima je ogromna obaveza za nas. Imao sam bezbroj sastanaka, radimo na tome da što pre krenemo da ispunimo obećanja - kanalizacija, vodovod, metro, parkovi, tuneli, vrtići... - rekao je Mali. 

U tom smislu je i najavio početak izgradnje novih zgrada u Beogradu na vodi ove godine i naveo da je gradilište pored reke već najveće u Evropi. 

Dodao je da su samo u prethodne dve nedelje u Beogradu otvorena dva hotela "Šelter" i "Hilton", a da je od 2014. godine broj hotela u rgadu uvećan za 50 odsto - sa 67 na 97 hotela. 

Siniša Mali
Siniša Mali
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" rekao je da ta kompanija dobro posluje i da će rezultati za prošlu godinu biti rekordni. 

To, dodao je, pokazuje da je bila ispravna odluka Aleksandra Vučića 2013. godine, tada premijera, o partnerstvu sa "Etihadom". 

Gradonačelnik je najavio i manifestaciju Kolektivno venčanje, koje se godinama organizuje u glavnom gradu, a ove godine parovi će se venčati 20. maja. Mali je rekao da je to jedna od manifestacija po kojoj je Beograd postao prepoznatljiv i da je važno da takvih događaja bude što više.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd