fbpx
Skip to main content
Železnička stanica

NOVE INVESTICIJE: Gradi se novi centar BG i spomenik od 28 metara

Foto: Srbija Danas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstaviće pobedničko rešenje međunarodnog konkursa za uređenje Savskog trga koje će tom mestu dati novi izgled.

- Na centralnom mestu nalaziće se Spomenik Stefanu Nemanji, ispred glavnog ulaza u nekadašnju Glavnu železničku stanicu. Biće uređena i velika pešačka zona, saobraćaj će ići po obodu trga, osim tramvaja koji će se kretati kroz sam trg. Ulice Savska i Karađorđeva će biti rekonstruisane i u drugoj polovini godine završićemo i dobiti rekonstruisan Savski trg - rekao je Vesić gostujući na Studiju B, saopštila je Gradska uprava. 

Viđate ih svakog dana, rade 24 sata, a zbog Beograđana rizikuju svoje živote (FOTO)

On je precizirao da će spomenik biti visok 28 metara i da će dominirati trgom, podsetivši da se spomenik podiže na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

goran-vesic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Podizanjem tog spomenika ovaj deo grada dobiće svoj centar, jer će se na tom modernom trgu ubuduće nalaziti i stanica metroa i uspostaviti još jedna veza između starog i novog Beograda - istakao je Vesić. 

BEOGRAĐANI DOBIJAJU NOVI ''KUĆNI RED'': Nema više žurki do pet ujutru!

Govoreći o kulturnom nalazištu na Trgu republike, Vesić je rekao da je ono konzervirano i da se sada preko postavljaju ploče, prema odluci stručne komisije, koju su formirali Zavod za zaštitu spomenika i Ministarstvo kulture.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd