fbpx
Skip to main content
pasarela ada

PRI KRAJU RADOVI NA PASARELI KOD ADE CIGANLIJE: Poznato kada će biti otvoren dugo čekani pešački most

Foto: Facebook/Printscreen/Beograd
Pasarela bi trebalo da bude gotova do juna

Pasralea kod "Ada mola", koja premošćava Radničku i Paštrovićevu ulicu, neće biti puštena u rad pre juna. Kako su rekli iz kompanije Bauwesen, glavnog izvođača radova, ostalo je da se završi hidroizolacija, nakon koje sledi tehnički prijem.

BEOGRAD DOBIJA ZGRADU FILHARMONIJE! Gradski urbanista Stojčić otkrio sve detalje

BEOGRAD DOBIJA ZGRADU FILHARMONIJE! Gradski urbanista Stojčić otkrio sve detalje

BEOGRAD KAO AMSTERDAM: Glavni grad započinje veliki eksperiment, Vesić otkrio detalje

BEOGRAD KAO AMSTERDAM: Glavni grad započinje veliki eksperiment, Vesić otkrio detalje

PRUŽANJE POMOĆI SVIM GRAĐANIMA: U Zemunu obeležen Nacionalni dan dobrovoljnog davanja krvi (FOTO)

PRUŽANJE POMOĆI SVIM GRAĐANIMA: U Zemunu obeležen Nacionalni dan dobrovoljnog davanja krvi (FOTO)

U septembru prošle godine konstrukcija dužine 55 metara, koja je stigla iz Luksemburga, premostila je jednu od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu. Potom su neimari završili ugradnju tri lifta, grejne kablove i LED rasvetu, a pasarela je trebalo da za pešake bude otvorena krajem marta ove godine.

Radovi su sada pri samom kraju. Konstrukcija je kompletno završena, stepenice i ograde su uređene, dok je na strani poznatog kupališta deo oko pasarele popločan. Ipak, sa suprotne strane ugradnja ploča još nije počela, a radnika na gradilištu juče nije bilo.

- Kako bi se kompletno završila pasarela i predala na korišćenje građanima i gostima prestonice, potrebno je uraditi hidroizolaciju - kažu u firmi Bauwesen.

- Kada se hidroizolacija završi, uslediće tehnički prijem objekata, kako bi dobio upotrebnu dozvolu. Potrebno je da se ispitaju završeni radovi, da li je sve urađeno kako treba. Pasarela je rađena po svim standardima i bitno će rasteretiti svakodnevne gužve u tom delu grada.

Radovi počeli u maju prošle godine

Rokovi za završetak pasarele prolongirani su nekoliko puta. Prvi rok da se premosti opterećeni pešački prelaz bio je oktobar prošle godine, zatim decembar, dok je kao poslednji datum pominjan kraj marta ove godine. Kao razloge odlaganja izvođači su navodili kašnjenje isporuke specijalnog čelika iz Luksemburga, kao i korona virus.

Projekat finansira kompanija GTC Srbija, a vrednost investicije je oko milion evra, dok je za stručni nadzor zadužena Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju. Krak koji premošćava Radničku dugačak je 55 metara, a krak nad Paštrovićevom dug je 48 metara.

Pasarela će imati tri pristupa, uz "Ada mol", u Radničkoj gde je autobuska stanica, i na strani Ade Ciganlije, sa po jednim liftom za javnu upotrebu. Pešačke staze biće pokrivene protivkliznim oblogama.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd