Utorak 19. mar 2024.
BusPlus

Zbog učestalih napada u 2018. godini: TRAŽE VEĆA OVLAŠĆENJA ZA KONTROLORE BUSPLUSA

Foto: Srbija Danas
Iz Busplusa navode da je ovo 11. napad na kontrolore od početka godine

Kontrolori Busplusa D. B. i L. M. napadnuti su jutros oko 6.15 u Ulici kraljice Marije, u autobusu na liniji 33. Tada je putnica starosti oko 45 godina fizički nasrnula na njih, nanevši im ogrebotine i povrede ekstremiteta.

- Putnica je bila bez ispravne karte, a nakon celog incidenta, pobegla je sa stajališta na kome se sve dogodilo - kažu iz firme "Apeks" koja upravlja Busplus sistemom.

bus plus
Foto: Srbija Danas

Nakon incidenta, na poziv kontrolora intervenisali su Hitna pomoć i policija, napravljen je zapisnik i uzete su izjave svedoka. Povređeni kontrolori prevezeni su u Urgentni centar, gde je utvrđeno da je kontrolorka usled pada zadobila povrede desnog kolena i kuka, dok su njenom kolegi nanete lakše povrede.

Iz Busplusa navode da je ovo 11. napad na kontrolore od početka godine, što je polovina od ukupnog broja slučajeva fizičkog nasilja na njih u celoj 2017. godini, kada je evidentiran 21 incident.

- Zbog učestalih napada bićemo prinuđeni da od nadležnih organa zatražimo da se regulišu ovlašćenja kontrolora u okviru postojećih zakonskih rešenja i tako im omogućimo adekvatan status kako bi neometano obavljali kontrolu u javnom prevozu - navode iz ove firme i apeluju na građane da da razumeju da kontrolori samo rade svoj posao.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd