Utorak 19. mar 2024.
Dragan Đilas

Glišić odgovorio Đilasu na pretnje da će praviti haos u Beogradu: Nasilje mu nije strano

Foto: Profimedia
Svestan da će biti poražen

Nakon što je Dragan Đilas, kandidat za gradonačelnika, otkrio svoju taktiku za sigurnu pobedu da beogradskim izborima, koja ukratko glasi: „Olovka, pa ulica da se olovka brani - i pobeđujemo!“, iz SNS-a su mu poručili da je poznato da je nasilnik, ali da mu taj scenario neće proći.

- Ako uspemo da ubedimo ljude da može nešto da se promeni, olovka prvo, pa onda ako treba ulica, da se olovka brani, onda ćemo pobediti na ovim izborima. Njihova osnovna politika je da vas ubede da nema nikakve šanse, uz onu drugu priču da su svi isti - rekao je Dragan Đilas.

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia

Darko Glišić, šef Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, oštro je reagovao na te Đilasove najave.

 - Osim što voli da ukrade, Dragan Đilas voli i da bude nasilan. Tast najbolje zna, a i bivše žene. Olovka će ga poraziti, a jezik ulice koji hoće da nametne u Srbiji neće proći - kazao je Glišić.

dragomir andjelkovic
Foto: Srbija Danas

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da je Đilasove izjave jasno pokazuju da je svestan da će na izborima doživeti fijasko.

- Dragan Đilas je i te kako svestan da njegova opcija ne može pobediti na izborima, čak ni da ostvari zapažen rezultat, i sada stvara atmosferu da će izbori biti neregularni i da je jedino rešenje u protestima. Političari koji sigurno idu u poraz, da bi mobilisali svoje pristalice, moraju nešto da izmisle, i to nešto što bi njihovim pristalicama ulilo nadu da bitka nije uzaludna. On njima poručuje - idemo na izbore, pa makar bili poraženi, onda ćemo optužiti vlast da je izbore namestila i krećemo u proteste - objašnjava Anđelković.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd