Utorak 19. mar 2024.
vršnjačko nasilje

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Beogradu: Devojčicu dve godine terali na ORALNI SE*S, pa joj dali MARIHUANU

Foto: Profimedia
Stravično

Novi slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen je u OŠ "Dragojlo Dudić" u Malom Mokrom Lugu u Beogradu. Učenica tvrdi da su je dvojica osmaka napastvovala u krugu škole. Dali joj i marihuanu.

Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dečake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dve godine, primoravali na oralni seks, a da su joj pre tri dana dali marihuanu, preteći joj da nikome ne sme ništa da kaže. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvete.

Direktor škole Đuro Kosić potvrdio je da je prijavljeno vršnjačko nasilje, te da je škola preduzela sve mere kako bi zaštitila učenicu. On kaže da je škola upućena u deo prijave zbog droge, ali da nema saznanja o seksualnom zlostavljanju.

Devojčica
Devojčica
Foto: Profimedia

- U sredu posle časova u drugoj smeni učenica je uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali - objašnjava Kosić. 

Nastavnica je ispratila devojčicu do kuće, a sutradan je napisala prijavu. Prvo smo o svemu tome obavestili devojčicinu majku, a onda i policiju. Došli su inspektori, kojima su izjave dali i devojčica i oba dečaka u prisustvu roditelja.

Dabogda te silovali nasred ulice da ne znaš gde se nalaziš: Jeziva poruka koju je dobila pretučena devojčica iz Aranđelovca

Direktor kaže da se škola i pre ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja. Posle nemilog događaja zakazana je vanredna sednica Nastavnog veća i sastanak tima za prevenciju nasilja. Biće organizovan i roditeljski sastanak, kao i tribina o sprečavanju zlostavljanja i nasilja među učenicima.

Direktor kaže da su u petak, kada su imali više informacija, o svemu obavestili i prosvetnu inspekciju i Ministarstvo prosvete, te da očekuje da će od ponedeljka i oni organizovati vanredni nadzor.

Slučaj zlostavljanja koje je prijavila devojčica D. P. biće, kaže, detaljno ispitan. Saznaje se da se, navodno, sve što je devojčica prijavila dešavalo u krugu škole. Učenica je u ovu školu došla pre dve godine, i imala je veliku pomoć pedagoga, psihologa i nastavnika da se prilagodi novoj sredini i vršnjacima.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd