Utorak 19. mar 2024.
Drug nije meta

Vršnjačko nasilje u Rožajama: Tuča učenica u srednjoj školi, drugovi navijali

Foto: Profimedia/ilustracija
Incidenata bilo i ranije

Novo nasilje u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama uznemirilo je učenike i njihove roditelje. Posle verbalnog sukoba, došlo je do tuče učenika uz navijanje školskih drugova, među kojima je bilo i onih koji su pokušavali da smire strasti. Na snimku koji je postavljen, pa skinut sa društvenih mreža, vidi se jedna od učenica koja žestoko tuče drugaricu, uz obostrane uvrede i psovke.

Kako je saopštio direktor ove obrazovne ustanove Iso Bećović, odmah posle skandala kontaktirali su sa roditeljima učenica, uključen je i pedagog, razredni starešina im je izrekao ukor, a direktor pretnju pred isključenje.

devojka, plač
Foto: Profimedia

Policija je pronašla "snimatelja" koji je tuču postavio na društvene mreže. Obavešten je i tužilac, ali je ocenjeno da nema elemenata krivičnog dela. Za svaki slučaj, policija je upozorila i učenice Dž. M. i A. M.

Ovim povodom u Rožajama su se prisetili još jednog incidenta u ovoj školi. Na tom snimku se vidi da grupa učenika profesoru sociologije i filozofije S. Š. skandira: "Pederu, pederu". Profesor se okreće, nerazgovetno viče, a onda, gestikulirajući, obraća se grupi huligana - "spominjući" im majku i sestru!

- Snimak je autentičan - potvrdio je tadašnji direktor škole Esad Crnovršanin, koji je ustvrdio da su te scene izazvali "uličari" koje ne poznaje, a koji često obilaze sve škole i dvorišta škola i prave slične probleme. Ali je, među tim "uličarima" bilo i učenika ove škole koja je sada opet predmet medijske pažnje.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd