fbpx
Skip to main content
crna gora

DRAMA U CRNOJ GORI SE NASTAVLJA! Medojević apeluje na jednu stvar - Krivokapić svesno RADI SUPROTNO

Foto: Youtube/Printscreen/Pokret za Promjene
Oglasio se Nebojša Medojević.

Eksperti i apostoli idu na predavanje kod ministra finansija iz Vlade Duška Markovića - tako predsednik "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević opisuje današnji sastanak kandidata za ministre u novoj Vladi sa predstavnicima Ministarstva finansija.

DRITANU UGROŽENA BEZBEDNOST? Policija se hitno oglasila - poslala važno saopštenje

DRITANU UGROŽENA BEZBEDNOST? Policija se hitno oglasila - poslala važno saopštenje

VELIKE PROMENE U MILOVOM REŽIMU! Đukanović beži sa vrha DPS-a - dovodi bivšeg predsednika Crne Gore

VELIKE PROMENE U MILOVOM REŽIMU! Đukanović beži sa vrha DPS-a - dovodi bivšeg predsednika Crne Gore

ŠEF CRNOGORSKE MAFIJE ŽELI DRITANOVU GLAVU? URA ima saznanja o pretnjama, policija negirala tvrdnje

ŠEF CRNOGORSKE MAFIJE ŽELI DRITANOVU GLAVU? URA ima saznanja o pretnjama, policija negirala tvrdnje

Jedan od lidera Demokratskog fronta upitao je gde su nova vizija, misija, strategija, taktika, akcioni plan…

- Gdje je stav apostola o sporazumu sa MMF i planu štednje? Gdje je predlog socijalne politike i borbe protiv siromaštva? Da li će biti revizija privatizacija? Da li će apostoli zaustaviti šverc cigareta kojima se budžet oštećuje desetine miliona evra ili će nastaviti sa ugradnjom? Da li će apostoli razbiti farmaceutsku mafiju i monopole koji su doveli do najskupljih cena lekova u regionu - naveo je Medojević.

On je upitao šta je plan "apostola" u vezi sa utajom poreza i pranjem novca preko igara na sreću.

- Država je godišnje oštećena preko 100 miliona evra. Da li će apostoli biti za promenu zakona da nema povraćaja PDV-a kod izgradnje stanova za tržište kao što je u Srbiji? Da li ćemo oporezovati ekstra profit banaka koji pljačkaju naše građane? Da li će banke plaćati porez na kamate - dodao je lider PZP.

Pitao je i da li se uvodi progresivna stopa oporezivanja, da tajkuni plaćaju veću stopu poreza.

- Da li će apostoli tražiti da svi državni funkcioneri, koji su od države dobili stanove po povlašćenim uslovima, plate državi stanove po tržišnim vrednostima? Ja sam očekivao od eksperata novi predlog budžeta, ekonomske politike, set zakona kojima se mijenja budžetski sistem. Plan borbe protiv sive ekonomije, poreske evazije... Gde je plan prihoda od zaplene imovine Đukanovića i ostalih tajkuna prve i druge porodice. Radi se o milijardama evra opljačkanih od ovoga naroda i države - tvrdi Medojević.

Kako ističe, eksperti idu kod ministra DPS na obuku.

- Ministar Radunović će trebati više dana da objasni ekspertima Predlog Budžeta za 2021. jer eksperti se prvi put suočavaju sa pisanjem budžeta, pa im treba malo pomoći. Šta kažu apostoli na zakonsku obavezu rebalansa budžeta za 2020. zbog umanjenjih prihoda i pogrešne procene Vlada pada BDP - pita Medojević.

On kaže da je to još jedan dokaz da je Vlada apostola u suštini Vlada kontinuiteta i da će samo pratiti smernice i ekonomsku pokitiku DPS.

- DF bi hapsio lopove, a apostoli idu na predavanja! Posle svega ne bih se iznenadio da i DPS glasa za njihovu rezervnu Vladu. Ništa od promena - poručio je Medojević.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd