Skip to main content
Milomir Marić

DVADESET GODINA SE SRETALI, A NISU SE PREPOZNALI Milomir Marić i njegova supruga Vesna imaju jednu od najlepših ljubavnih priča, ALI NIJE SVE TEKLO GLATKO

Foto: Facebook/printscreen/Vesna Radusinovic
Decenijama neguju skladan brak

Milomir Marić, novinar i urednik "Hepi" televizije i spisateljica Vesna Radusinović decenijama neguju skladan brak, ali malo ko zna kako su se upoznali i koje su sve prepreke godinama stajale između njih. 

Vesna Radusinović živela je u izuzetno konzervativnoj porodici, a kako je pričala u intervjuima, njen otac je bio na Golom otoku te joj je mnogo toga branio.

- Moj otac je proveo četiri godine na Golom otoku i preživeo svakojake strahote. Bio je veoma moralan, pravi tradicionalista, odgajao me je vrlo strogo, tako da nije blagonaklono gledao na moje kratke suknje i dubok dekolte ili kakvu drugu modnu ludost, a izlasci su bili nezamislivi – rekla je Vesna Radusinović jednom prilikom.

Još kao mlada devojka srela je Milomira Marića, koji je kao novinar početnik došao u Podgoricu da napravi reportažu o životu mladih. Sreli su se pred pozorištem i on ju je pozvao da izađu. A Vesna mu je dopustila da je otprati, pod uslovom da se rastanu na kilometar od kuće. Da bi se "izvukla", ukućanima je ispričala priču kako je s bakom otišla u ribolov na Skadarsko jezero, toliko živopisno da je i sama u nju poverovala.

Sa Marićem, koga je očarala izgledom i dugom crnom kosom, "prepoznala se" posle gotovo dvadeset godina, a on je, za uspomenu na taj susret, napisao divnu priču.

Narednih godina Vesna se udala za Dževdeta Tuzlića, novinara i filmskog kritičara iz Sarajeva sa kojim je dobila sina Vedrana. Od bivšeg supruga razvela se 1997, a u međuvremenu je ponovo srela Milomira Marića, ali ovaj put su oboje shvatili da su se već jednom, davno, upoznali.

– Sve te godine viđali smo se po brojnim fimskim festivalima, ali nismo "kapirali" da se znamo iz Podgorice - rekla je Vesna.

Kad je dan posle proslave Vedranovog rođendana, na koju Milomir nije došao jer se otrovao hranom, donela fotografije u redakciju "Intervjua“, gde su tad oboje radili, Marić joj je rekao:

- Vesna, imaš mnogo lepog sina. 

Upitala je: Hoćeš da i tebi rodim jednog?

Tek tada je Milomir shvatio da je Vesna zapravo devojka koja ga je očarala dvadesetak godina ranije, kojoj je posvetio priču i uporno je, sve to vreme, tražio po čitavoj ondašnjoj Jugoslaviji. Pokazao joj je tu čuvenu priču, a Vesna je bila iznenađena i oduševljena tim gestom. Milomir je polako osvajao i nju i Vedrana. Odlazio je po njega u vrtić već u jedan po podne i dovodio ga u redakciju, a ubrzo su počeli i da žive zajedno.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd