fbpx
Skip to main content
Foto: Srbija Danas/Saša Džambić

"Mi ćemo sigurno neke mere doneti" Lončar rekao šta je najbolje rešenje za sve! Da li će biti tako?

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Sednica Kriznog štaba biće održana danas u 15 sati

Prošlo je godinu dana kako se pojavila korona, nešto smo naučili nešto nismo. Nešto smo prošli, nešto ćemo tek proći. Treba naši građani da shvate samo jednu stvar, da se trenutno nalazimo u takvoj situaciji da ćemo imati rezultat samo ako prekinemo kontakte u narednih pet do sedam dana. Zamolio bih svakog građanina Srbije, samo da to shvati i da ne čeka da mu neko propisuje mere kako treba da se ponaša, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar uoči sednice Kriznog štaba.

Obradujte Vašu damu za Dan žena

Obradujte Vašu damu za Dan žena

DOKTORKA DANICA ŠOKIRALA JAVNOST INFORMACIJOM IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: Priča o njenom braku ostavlja bez komentara

DOKTORKA DANICA ŠOKIRALA JAVNOST INFORMACIJOM IZ PRIVATNOG ŽIVOTA: Priča o njenom braku ostavlja bez komentara

"NE DAJ NAS BAKO, NEĆEMO MI OD TEBE NIGDE" Vapaj nepokretne bake iz Suvog Dola potresao CELU SRBIJU

"NE DAJ NAS BAKO, NEĆEMO MI OD TEBE NIGDE" Vapaj nepokretne bake iz Suvog Dola potresao CELU SRBIJU

Kako je pojasnio, najbolje rešenje je suzdržati se bilo kakvog okupljanja kako bismo izbegli zaražavanje, a kasnije i čekanje u redovima, te da je neophodno samo zaustaviti kontakte na nekoliko dana.

- Mi ćemo sigurno neke mere doneti, ali je mnogo važnije da shvati svaki građanin da od njega zavisi kakva će nam situacija biti. Ne moramo da idemo da organizujemo sastanke koji nisu hitni, mnogo toga može onlajn, a da ne pričamo o odlascima na žurke. Ne znam da li su ljudi koji organizuju žurke svesni šta rade, mi ćemo o tome voditi računa, završavaće u zatvoru zbog toga. Ali molim i ljude da ne odlaze na žurke, strpite se da iskoristimo šansu koju imamo sa vakcinama - izjavio je Lončar .

Neophodno je, kako kaže, da kada se vakcinišemo, posebno posle prve doze sačekamo i drugu dozu, da nema opuštanja, da budemo sigurni da imamo dovoljan nivo antitela da smo zaštićeni od korone. Sutra je tačno godinu dana od pojave virusa, a kako je pojasnio izazovi su bili svakodnevni.

Zlatibor Lončar
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

- Izazovi su bili svaki dan, najvažnije je bilo nabaviti opremu, zatim izazov sa nabavkom vakcina. Predsednik Vučić nije vodio politiku nego je vodio borbu za zdravlje i život građana Srbije. Nije gledao odakle dolazi koja vakcina, već da li je bezbedna ili nije i omugućio veliku prednost našim građanima u odnosu na druge - rekao je Lončar.

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija biće održana danas u 15 sati, a prema ranijim najavama članova štaba, na toj sednici trebalo bi da bude doneta odluka o eventualnom pooštravanju mera, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih.

Članovi Kriznog štaba će nakon još jedne teške nedelje razmatrati dodatno pooštravanja mera, a medicinski deo i dalje insistira na potpunom zatvaranju.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
6 Beograd