fbpx
Skip to main content
Đaci

NAJNOVIJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA: Kako će se zaključivati ocene u školama i šta će biti sa fakultetima

Foto: Profimedia
Vrtići se neće zatvarati

- Krizni štab je imao težak zadatak i moram da kažem da smo morali dobro da izvagamo, da obezbedimo održivost zdravstvenog sistema kojije prebukiran. Moramo da razmišljamo o ekonomiji. Vrlo je važno da ovih nedelja pred nama budemo čelične discipline u sprovođenju mera - rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović nakon današnje sednice Krizog štaba za borbu protiv korona virusa.

Zrenjanin proglasio vanrednu situaciju: Korona uzela maha

Zrenjanin proglasio vanrednu situaciju: Korona uzela maha

Preminuo novinar Miloš Lukić od posledica virusa korona

Preminuo novinar Miloš Lukić od posledica virusa korona

SISTEM OPTEREĆEN, A LEKARI NA IVICI SNAGE! Klinika u Srbiji na korak od kraha: Dramatične priče iz crvene kovid zone

SISTEM OPTEREĆEN, A LEKARI NA IVICI SNAGE! Klinika u Srbiji na korak od kraha: Dramatične priče iz crvene kovid zone

Danas smo se, kaže, najviše posvetili školama i to svim nivoima.

- Doneli smo odluku da školski rapsdust počne 21. decembra i da traje do 18. januara. On je malo duži nego do sada, ali ćemo obezbediti da nam svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim praznicima, a da svi studenti i učenici budu što viđe kod svojih kuća - naveo je on.

Što se tiče osnovnih škola od 1. do 4. razreda, one nastavljaju sa radom, dok učenici od 5. do 8. razreda idu na onlajn sistem i tako do 21. decembra, kao i sredenje škole.

Dodao je da se vrtići neće zatvarati.

Kako sa fakultetima

Fakultetima se predlaže, kazao je Tidodorović da odluče sami, ali je preporučeno da i oni idu na onlajn nastavu, s tim što će fakulteti poput Medicinskih i PMF imati vežbe uz sve poštovanje mera.

Kako će se zaključivat ocene

- Težimo da do početka raspusta školski sistem funkcioniše. Mi ga samo prevodimo u manje rizičan sistem. On je moguć i dobre rezultate daje - kazao je dr Tiodorović.

Na pitanje, šta će biti sa zaključivanjem ocena, on je rekao:

- Prosvetni radnici su u teškoj situaciji, oni će moći da onu decu koju žele i koji treba da poprave ocene mogu kontaktirati da dođu i poprave ocene.

Podsetimo, u Srbiji je izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija, imamo ogroman broj zaraženih i sve veći broj umrlih iz dana u dan. Sve to je dovelo do toga da Krizni štab odluči da iznova preisipita mere kojima bi opasni virus mogao da se zaustavi.

Inače, u danu za nama broj obolelih bio je rekordan i iznosio je 6.842, dok je 37 ljudi izgubilo život od posledica korona virusa. Dan pre toga umrlo je 38, što je najviše od početka epidemije. Bolnice su pune, gotovo 6.500 je hospitalizovanih kovid bolesnika, a pored velikog broja zaraženih zdravstvenih radnika među obolelima sve je više školaraca i nastavnika.

Dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, izneo je jutros dramatično predviđanje da nam preti čak i trocifren broj umrlih u jednom danu.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd