fbpx
Skip to main content
Vrtić

DRAMA U LOZNIČKOM OBDANIŠTU: Deca hitno evakuisana nakon što su vaspitačice osetile miris gasa!

Foto: Profimedia
Naknadnom proverom utvrđeno da je "objekat čist"

Čim su zaposleni u objektu "Lane" lozničke Predškolske ustanove "Bambi" osetili jutros miris gasa hitro su reagovali i deca su odmah evakuisana na sigurno mesto.

OD MESIJEVOG I RONALDOVOG DRESA SA MOZZARTOVIH AUKCIJA - 2,4 MILIONA DINARA „PARA GAVRILO“!

OD MESIJEVOG I RONALDOVOG DRESA SA MOZZARTOVIH AUKCIJA - 2,4 MILIONA DINARA „PARA GAVRILO“!

KO ĆE IMATI PREDNOST PRI DODELI BESPLATNE STOLARIJE: Rok za prijavu uskoro ističe, a odlučivaće rang lista

KO ĆE IMATI PREDNOST PRI DODELI BESPLATNE STOLARIJE: Rok za prijavu uskoro ističe, a odlučivaće rang lista

PRIJEMNI ISPITI NA FAKULTETIMA POSTAJU PROŠLOST: Državna matura uskoro zakonski obavezna

PRIJEMNI ISPITI NA FAKULTETIMA POSTAJU PROŠLOST: Državna matura uskoro zakonski obavezna

Na mesto incidenta došle su ekipe "Loznice-gasa" i vatrogasci, a policija je blokirala okolne ulice i prilaz obdaništu.

Prema rečima Ivane Savić, direktorke ustanove, gas su vaspitači osetili u kupatilu gde je dospeo iz kanalizacione mreže i odmah su alarmirali preduće "Loznica-gas" i "Vodovod" čije su ekipe brzo stigle. Deca su odmah evakuisana i smeštena u druge objekte PU "Bambi", a roditelji obavešteni šta se dešava i ko je mogao preuzeo je svoje dete.

Objekat "Lane" koji nema grejanje na gas je provetren, a zaposleni su čekali da stručne ekipe obave svoj deo posla. Sve se to dogodilo u vreme doručka i zahvaljujući pravovremenoj reakciji zaposlenih završeno je bez problema. "Loznica-gas" je odmah po prijavi problema zaustavio gas, a nešto posle 12 sati, nakon obavljenog merenja, Velemir Janković, operater distributivnog sistema tog preduzeća, saopštio je da u vrtiću "nema prisustva gasa" odnosno da je "objekat čist".

- Utvrdili smo da se u kanalizacionim šahtovima osetilo prisustvo gasa. To je ukazivalo da negde mreža verovatno ispušta, ali se nije moglo locirati tačno gde. Odmah smo blokirali deo grada u blizini obdaništa i što se tiče dotoka gasa ovaj deo je apsolutno bezbedan i u ovom momentu nema opasnosti. Sada je sve je u redu. Ostaćemo još sat vremena radi preventive i proveriti sve ponovo da zaposleni mogu kasnije da pristupe svojim poslovima. Pretpostavljamo da se radi o oštećenju mreže pošto je rađena intervencija na kanalizacionoj šahti baš iznad gasovoda. Što se tiče bezbednosti nema opasnosti po vrtić ni po ovaj deo grada i da je sutra radni dan deca bi mogla biti u obdaništu - kazao je Janković uz napomenu da gas u ovom delu Loznice neće biti pušten dok ne bude utvrđeno gde je nastao kvar i dok ne bude saniran i sve provereno.

U objektu "Lane" boravi oko stotinu mališana uzrasta od tri do sedam godina.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd