fbpx
Skip to main content
Pakao u vrtiću na Voždovcu

I DRUGA VASPITAČICA DOBILA OTKAZ! Posledice će povodom ŠOKANTNOG snimka snositi i ustanova (VIDEO)

Foto: Republika
- Takav odnos prema deci je neprimeren i nedozvoljen, u bilo kom vrtiću, privatnom ili državnom - naveo je gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak

Vaspitačice zaposlene u beogradskom vrtiću "Zamak", u kojem je nastao uznemirujući snimak na kome se vidi kako maltretiraju mališane, dobile su danas otkaz. Tačnije, one su, kako kaže Jasenka Jakovljević, jedna od majki dece koje borave u ovoj predškolskoj ustanovi, udaljene sa posla. To je roditeljima saopšteno na sastanku koji je vlasnik vrtića sazvao večeras u 18 časova.

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

DECA OBOŽAVAJU VOJU: Kad padne sneg, on upali traktor i napravi lanac od sanki (FOTO)

DECA OBOŽAVAJU VOJU: Kad padne sneg, on upali traktor i napravi lanac od sanki (FOTO)

DA SRCE PREPUKNE OD TUGE: Preminuo vozač pančevačke Hitne pomoći, ratni veteran iz Krajine i sa Košara

DA SRCE PREPUKNE OD TUGE: Preminuo vozač pančevačke Hitne pomoći, ratni veteran iz Krajine i sa Košara

Po završetku roditeljskog sastanka, roditelji su naveli da su uplašeni i zabrinuti za svoju decu posle snimka koji se pojavio na društvenim mrežama. Neki od njih podneće krivične prijave, ali se, ipak većina zalaže za to da vrtić nastavi sa radom.

- Bilo je onih koji su kazali da su njihova deca prezadovoljna tim vaspitačicam i da su ih obožavala. Niko od roditelja nije mogao na sastanku da kaže je njegovo dete neka od njih ikada maltretirala - navodi Jasenka.

Na snimcima se vidi kako vaspitačica drži dete na podu i grubo ga s obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači decu iz špajza u kom su zatvorena, pritom iz grubo spuštajući na pod, viče na njih dok ona jecaju.

Kako je ranije danas rekao gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak, ukoliko se utvrdi da su snimci autentični posledice će snositi i ustanova i vaspitačica iz vrtića, jer "takav odnos prema deci je neprimeren i nedozvoljen, u bilo kom vrtiću, privatnom ili državnom".

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, posle saznanja iz medija da su deca u jednom privatnom beogradskom vrtiću bila izložena nasilju od strane vaspitačica, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda.

Zaštitnik građana od ovog sekretarijata traži da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o preduzetim aktivnostima u ovom slučaju, kao i zapisnik o izvršenom nadzoru nad radom privatne Predškolske ustanove "!Zamak" na Voždovcu.

Imajući u vidu da se radi o predškolskoj ustanovi čiji osnivač nije Grad Beograd već samo izdvaja sredstva za naknadu dela troškova boravka dece u ovim ustanovama, Zaštitnik građana traži od Sekretarijata da deo izveštaja sadrži informacije na koji način vrši nadzor nad radom ovih predškolskih ustanova.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd