fbpx
Skip to main content
Tito

Otkrivena velika zavera DB-a na dan Titove sahrane: Umesto maršala POKOPAN džak peska

Foto: Profimedia
Prevaren ceo narod i više od 700 svetskih zvanica

Na sahrani Josipa Broza Tita prevaren je ceo narod i više od 700 svetskih zvanica!

U kovčegu koji je prevezen od Savezne skupštine do Kuće cveća, 8. maja 1980. godine, umesto tela maršala, bila je vreća peska prekrivena zastavom. U ovu podvalu tajne službe mnogi ne veruju, a ipak se svi pitaju šta je u kovčegu koji se i danas nalazi na Dedinju i svakodnevno ga obilazi i poklanja mu se na desetine ljudi.

Bivši načelnik SDB Obren Đorđević, nazvao je sahranu Josipa Broza njegovom poslednjom prevarom i šokirao javnost. U međuvremenu, Đorđević je preminuo, ali je novinar i publicista Marko Lopušina zabeležio njegovo svedočenje.

- U kovčegu, umesto Josipa Broza, bila je samo vreća peska prekrivena zastavom. Oko Broza su inače uvek kružile neke misterije. On je više puta lagao i za datum rođenja, pa ljudi nisu znali kad da mu veruju. Na dan sahrane uspeo je poslednji put da nas prevari. U Beogradu se 8. maja 1980. okupio ogroman broj ljudi, a bilo je i oko 700 svetskih zvanica. Svi oni su u stvari pratili kovčeg sa vrećom peska verujući da je u njemu Titovo telo - kaže Lopušina za Srpski telegraf.

Tajna služba Jugoslavije uspela je da prevari okupljene, koji su plakali i cvećem zasipali vreću peska.

- Iz bezbednosnih razloga, tajna služba je Tita sahranila pre sahrane! Obren Đorđević priznao je da je u kovčegu bila vreća sa peskom, a kad je kovčeg spuštan u grob, taj deo bio je zatamnjen i na televiziji se ništa nije moglo videti. Posle toga osvanula je mermerna ploča bez zvezde petokrake, koja je čitavog života bila njegovo obeležje. U tom momentu u Kući cveća bila su dva kovčega, jedan preko drugog. U prvom je bilo telo i on se nije mogao videti na televiziji. Drugi kovčeg, napunjen peskom, spušten je tokom ove predstave - priča Lopušina.

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd