fbpx
Skip to main content
Petar Kočović

SRPSKI DOKTOR NAJAVIO ČETVRTI TALAS KORONE! Dramatična prognoza Kočovića: Rašće broj umrlih, do Nove godine...

Foto: Printscreen/Youtube/Jutarnji Program TV HAPPY
U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 22.497, a od toga je registrovano 7.782 novozaraženih. Nažalost, umrlo je 69 ljudi, a na respiratorima je 270 pacijenata.

Poslednjih dana situacija je izuzetno teška, a profesor Petar Kočović izneo je prognozu kada bismo mogli da očekujemo poboljšanje.

"KATANAC" NA SKORO SVE OBJEKTE: U 17 sati na snagu stupile NOVE MERE, evo šta je pod ključem do ponedeljka

"KATANAC" NA SKORO SVE OBJEKTE: U 17 sati na snagu stupile NOVE MERE, evo šta je pod ključem do ponedeljka

KO SU IZUZECI KADA SU U PITANJU NOVE MERE: Da li će vikendom raditi menjačnice i ko će pružati usluge do 17 časova?

KO SU IZUZECI KADA SU U PITANJU NOVE MERE: Da li će vikendom raditi menjačnice i ko će pružati usluge do 17 časova?

"PRETI NAM KOLAPS" Kritična situacija u Zapadnoj Srbiji, u Požegi uvedene nove mere

"PRETI NAM KOLAPS" Kritična situacija u Zapadnoj Srbiji, u Požegi uvedene nove mere

- Srbija je u crnoj zoni, ovo 1000+, to je u 14 prethodnih dana broj zaraženih na 100.000 stanovnika. Vidimo da je Srbija dogurala do 1.354, to je indeks u osam dana i da još uvek raste, ovo je sa jučerašnjim podacima, ali 'prešišali' smo Švajcarsku, ispred nas su još uvek Crna Gora, Belgija, Luksemburg, Gruzija, Češka... Mi bismo iz ove zone trebali da izađemo tu negde oko Nove godine, 31. decembra, 1. januara, što je strašno", rekao je prof. Kočović, gostujući.

On smatra da se u celom svetu situacija neće značajnije poboljšati pre 15. januara, dodaje da će vakcina svakako smanjiti broj zaraženih, ali ističe i da tome možemo da doprinesemo mi, svojim ponašanjem.

Prof. Kočović rekao je da se danas izjednačava trajanje prvog i trećeg talasa, a zatim uporedio njihove intenzitete.

- Treći talas počeo je 14. septembra, spustili smo bili na oko devet zaraženih na 100.000, a poslednji put smo ispod 15 bili 8. oktobra. Onda je usledio strahovit rast, jednostavno ljudi nisu verovali u nešto što se zove kovid, a sada vidimo da svi veruju. Danas se izjednačava trajanje prvog talasa sa trećim, ali vidimo koliko je sada jači intenzitet. Tada je bilo zaraženih oko 11.000, sada je oko 165.000, odnos je 15:1, strašno velika razlika.

Ono što se nikome neće dopasti - prof. Kočović je najavio i četvrti talas.

- Mislim da smo negde u vrhu trećeg talasa, brojka je visoka, ali je jako važno da se stabilizuje i počne da pada. Mislim da smo par dana od toga, što se tiče izlaska iz crne zone, to oko Nove godine, kraj samog trećeg talasa će biti u drugoj polovini februara, posle toga idemo sa četvrtim talasom, nadam se da će biti neki slabiji, laganiji. To ne možemo sada da računamo.

- Naredni talas počinje kada se završi prethodni, ovo se očekuje negde oko 26. februara da se završi u Srbiji, možda se pomeri za neki dan, za Evropu, većinu zemalja, očekuje se u aprilu. Do 15. januara ćemo imati dosta veliki broj zaraženih, ali će se smanjivati, a smanjivaće se i broj hospitalizovanih. Sada je odnos negde 15 odsto zaraženih u odnosu na izlečene. Taj broj će da se popne, pa će biti manje opterećenje na bolnice, ali to neće doći tako brzo - poručio je.

On je istakao da će veliki udar na kovid ambulante da traje još nekoliko dana, ali da će, nažalost, i da raste broj umrlih.

- Proporcijalno će da raste broj umrlih, tu ne možemo ništa da uradimo, samo da se molimo da ne pređe 100. Neka svetska statistika je da 56 odsto onih koji su na respiratorima praktično će završiti tako što će preminuti, ali hajde da kažemo iz istih razloga da svi ostali budu disciplinovani i da ostanu kod kuće.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd