Utorak 19. mar 2024.
Velja Nevolja

BELIVUKOVI HULIGANI I DALJE VRŠLJAJU NA STADIONU? Provaljeno u zapečaćene prostorije u Humskoj

Foto: ATA Images/Shutterstock
Ulazak u nekadašnji restoran u kome su nađeni droga i oružje predstavlja krivično delo. Sud odredio još mesec dana pritvora za Velju Nevolju i ostale osumnjičene.

Nepoznate osobe skinule su pre nekoliko dana pečat sa vrata nekadašnjeg restorana FK Partizan u Humskoj i nasilno ušle u objekat iako ga je policija nakon akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka blokirala.

U VIKENDICI STRAVE PRONAĐEN DNK NESTALOG ŠKALJARCA! Odsekli mu jezik pre likvidacije jer je Velju nazivao konobarom?!

U VIKENDICI STRAVE PRONAĐEN DNK NESTALOG ŠKALJARCA! Odsekli mu jezik pre likvidacije jer je Velju nazivao konobarom?!

INSPEKTORI POVRAĆALI OD STRAVIČNIH SNIMAKA! Belivuk podučavao saradnike kako da tranžiraju ljudsko telo i seku kosti!

INSPEKTORI POVRAĆALI OD STRAVIČNIH SNIMAKA! Belivuk podučavao saradnike kako da tranžiraju ljudsko telo i seku kosti!

PITANJA JE MNOGO, ALI ZAŠTO SE TOLIKO DUGO ĆUTALO? Dve godine od pljačke muzeja iza koje stoji Velja Nevolja

PITANJA JE MNOGO, ALI ZAŠTO SE TOLIKO DUGO ĆUTALO? Dve godine od pljačke muzeja iza koje stoji Velja Nevolja

Prema saznanjima, policijska ekipa zajedno sa forenzičarima preksinoć je ponovo stavila pečat na vrata ovog restorana na stadionu. Ko je nasilno ulazio u objekat, za sada nije poznato.

Sagovornik upućen u ovaj slučaj kaže da je očigledno da Belivukovi huligani i dalje vršljaju na stadionu, ulaze gde hoće pa i u prostorije koje su zatvorene nakon pretresa u okviru istrage. On navodi da je skidanje pečata i ulazak u te prostorije krivično delo i pita kako je moguće da niko nije video da su otpečatirana vrata restorana, a do njih je i glavni ulaz u ovo sportsko društvo. Dodaje i da je sve pokriveno video-nadzorom.

Kako se sumnja, Belivuku i pripadnicima njegove grupe klub i stadion samo su bili paravan i baza gde su osmišljavali najteža krivična dela.

Policija je nakon hapšenja Belivuka otkrila tajni štek na stadionu Partizana. U prostorijama koje su nastale pregrađivanjem nekadašnjeg restorana otkriveni su droga i oružje. Posebno je zanimljivo da je tu nađen i snajper. Veljko Belivuk svakodnevno je dolazio na stadion u Humskoj.

Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim članovima njihove grupe juče je odlukom sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu pritvor produžen za još mesec dana. Odluka je, kako je saopštio beogradski Viši sud, doneta zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da bi boravkom na slobodi mogli da unište, sakriju i izmene dokaze ili tragove krivičnog dela, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponovo počiniti krivična dela.

Protiv ovog rešenja, osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću. Iako je članovima ove organizovane grupe pritvor isticao u nedelju 4. aprila, u skladu sa zakonom i praksom suda, odluka o produženju doneta je poslednjeg radnog dana pred istek pritvora.

Od 4. februara kada su uhapšeni članovi grupe na čelu sa Belivukom zbog sumnje da su odgovorni za tri ubistva, neovlašćenu proizvodnju i trgovinu drogom, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i pranje novca, istražni organi svakodnevno rade na prikupljanju novih dokaza protiv osumnjičenih.

Marko MIljković
Marko MIljković
Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Samo nekoliko dana nakon privođenja članova grupe, policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal pretresla više desetina "štekova" u kojima su, kako se pretpostavlja, ubijali žrtve, spaljivali njihova tela, sakrivali dokaze i skrivali se.

Otkriveni su poligoni na kojima su pripadnici grupe, kako su objavili pojedini mediji, vežbali gađanje iz snajpera, a u potrazi za što čvršćim dokazima, ronioci Žandarmerije pretraživali su dno Save i pretresali splav "Fristajler" koji su obezbeđivali ljudi bliski Belivuku. Pretresen je i lokal "Kasina" centru Beograda, koji je, takođe, obezbeđivala grupa Velje Nevolje.

U svojstvu građanina, među prvim otkako je istraga pokrenuta, u prostorijama SBPOK-a saslušavani su rukovodioci FK Partizan Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Vladimir Vuletić. Zbog sumnje da je trgovao uticajem, odnosno da je u aprilu prošle godine posredovao da se okrivljenom Miljkoviću vrati blindirani džip, uhapšen je Goran Papić, zamenik načelnika SBPOK-a.

Zbog bliskih veza i saradnje sa Belivukom, saslušan je i doskorašnji predsednik FSS Slaviša Kokeza, za koga je poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, kazao da ga je "spojio sa Belivukom" i savetovao mu da njegovoj grupi dozvoli da obezbeđuje lokale koje vodi, a koji se nalaze na najluksuznijim lokacijama u Beogradu. Kokeza je, kako su preneli mediji, odbio poligrafsko testiranje navodeći da ga je tako savetovao Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg suda u Beogradu.

Dan nakon saslušanja Kokeze, u prostorijama SBPOK-a, u svojstvu građanina, saslušana je i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović. Ona je odgovarala na pitanja o svom odnosu sa Belivukom, ali i njegovim saradnikom i vođom jedne od najopasnijih kriminalnih grupa na Balkanu Darkom Elezom. Prema dostupnim informacijama, ona je prihvatila da bude podvrgnuta poligrafskom testiranju, ali to nije urađeno jer je pila lekove za smirenje, što je onemogućavalo da bude ispitana na ovaj način.

Ilija Milačić
Ilija Milačić
Foto: YoutubePrintscreen/TVStudioB

Na spisku osumnjičenih da su pomagali Belivuku i ostalim članovima njegove grupe našao se i bivši načelnik beogradske policije Ilija Milačić. Na teret mu se stavljalo da je članovima grupe odavao službene tajne od aprila 2020. godine. Posle desetak dana provedenih u pritvoru, Milačić je priznao krivicu i sa tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

Zbog sumnje da su povezane sa pripadnicima Belivukove grupe, na saslušanje u SBPOK bile su privedene i dve poznate beogradske starlete - Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon i Milica Živanović, zvana Mimi Oro. One su davale iskaz na okolnosti čestih dolazaka i boravaka u "štekovima" Belivukove grupe na stadionu Partizana.

Kao jedan od najvažnijih dokaza, istražni organi otkrili su "skaj telefone" i u njima fotografije i snimke zločina.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd