fbpx
Skip to main content
Velja Nevolja

DEMOLIRANA BELIVUKOVA "KUĆA STRAVE" U CRNOJ GORI: Ubijali u spuškom zaseoku - ovako su prikrivali tragove

Foto: Google Maps printscreen/Profimedia
Kuća u kojoj su prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, 14. oktobra prošle godine prvo namamljeni pa ubijeni Hodžić i Spahić, nalazi se u spuškom zaseoku Stanjevića rupa.

Kuća Ratka Živkovića u kojoj su ubijeni škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić gotovo u potpunosti je demolirana nakon tog zločina, a potom su zidovi iznova gletovani, krečeni, menjane su pločice, parket, vrata, nameštaj...

BOJANA SE PROTIVILA, ALI JE NA KRAJU PRISTALA: Velja Nevolja dao ime sinu po glavnom junaku iz ovog kultnog filma

BOJANA SE PROTIVILA, ALI JE NA KRAJU PRISTALA: Velja Nevolja dao ime sinu po glavnom junaku iz ovog kultnog filma

OSUMNJIČENI ZA JOŠ DVA UBISTVA: Novi detalji iz istrage, Veljin klan brutalno likvidirao prijatelje Lazara Vukićevića

OSUMNJIČENI ZA JOŠ DVA UBISTVA: Novi detalji iz istrage, Veljin klan brutalno likvidirao prijatelje Lazara Vukićevića

VELJINA EKIPA LIKVIDIRALA ČLANA "PINK PANTERA"? Opljačkali pola Evrope, dvojica osuđeni - jednom presudila Belivukova banda!

VELJINA EKIPA LIKVIDIRALA ČLANA "PINK PANTERA"? Opljačkali pola Evrope, dvojica osuđeni - jednom presudila Belivukova banda!

To je rekao izvor iz istrage, objasnivši da je to učinjeno kako bi se prikrili tragovi likvidacija.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Uprava policije (UP) Crne Gore za ta dva ubistva sumnjiče Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i državljanina Crne Gore nastanjenog u Kragujevcu Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana.

- Utvrđeno je da su radili grube radove u unutrašnjosti kuće, odnosno da su zidove skroz strugali, potom gletovali i krečili, kao i da su u kući nedavno zamenjene pločice, parket i nameštaj. To je učinjeno kako bi se otklonila mogućnost da se pronađu tragovi krvi, DNK žrtava, ili bilo kakav drugi trag. Ipak, veštačenja su u toku, a mimo toga prikupljaju se i ostali dokazi - kazao je isti izvor.

Dodao je i da su, uprkos pokušaju osumnjičenih da sakriju tragove, utvrdili da je upravo ta kuća mesto zločina.

- Upoređivane su i veštačene fotografije koje su međusobno razmenjivali, a na kojima se u toj kući vide oštećeni. Takođe, to je utvrđeno i po nekim karakterističnim prostorijama, rasporedu, lokaciji... - kazao je on.

Kuća u kojoj su prema tvrdnjama SDT-a i UP, 14. oktobra prošle godine prvo namamljeni pa ubijeni Hodžić i Spahić, nalazi se u spuškom zaseoku Stanjevića rupa.

Adis Spahić
Foto: Facebook/Printscreen

Istražitelji pokušavaju da utvrde na koji način su iz nje uklonjena njihova tela, ali i ko je sve učestvovao u tome i u prikrivanju tragova tog zločina, jer su, navodno, Belivuk, Miljković i Janković već iste noći napustili Crnu Goru.

- Hodžić je ubijen odmah kada je sa Milem Radulovićem, Živkovićem i Spahićem ušao u kuću. Belivuk ga je iz vatrenog oružja pogodio u predelu glave. Na Spahića, koji je krenuo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Miljković i Janković, kojeg su potom svezali, a onda i ubili. Tada su uhvatili i svezali i Radulovića. Nije utvrđeno gde su njega odveli, ali se sumnja da je već iste noći, odnosno u noći između 14. i 15. oktobra ilegalnim putem prebačen u Srbiju - kazao je sagovornik iz istrage.

Marko Miljković
Foto: Printscreen/TV Pink

On je istakao da su tokom rasvetljavanja tog krivičnog dela pretresli dve kuće na području Spuža, koje je osumnjičeni Živković koristio i da je utvrđeno da je druga koju su pretresli mesto zločina.

Iz Virpazara u smrt

Prema nezvaničnim saznanjima, Hodžić je tog dana pozvao svog zeta Spahića da iz Bara dođe za njega u Virpazar, gde je prema instrukcijama Radulovića došao dan ranije. Tražio je da ga odveze na sastanak sa Kapetanom (Radulovićem) i Živkovićem.

Navodno, kada je zet došao za njega, prijateljima je prosledio fotografiju falsifikovanog pasoša Živkovića, izdatog u Odžacima, na ime Predrag Đurđević, rekavši im da s njim ima sastanak.

Već nakon nešto više od sat obojica su bili nedostupni, a policiju je alarmirala porodica frizera iz Bara Adisa Spahića, koji su prijavili nestanak.

Kako je završio, saznali su tek krajem avgusta ove godine, gotovo istovremeno kada su SDT i UP to saopštili i javnosti, na zajedničkoj konferenciji za medije.

Tužioci su tada saopštili da je Belivuk, zvani Velja Nevolja, 14. oktobra prošle godine ubio Hodžića kojeg naziva "Kasap", a potom o tome glasovnom porukom obavestio još neidentifikovanog organizatora te kriminalne grupe.

- Specijalno državno tužilaštvo je u cilju prikupljanja materijalnih dokazala izvršilo pretrese na više mesta kao i pretrage terena radi pronalaženja posmrtnih ostataka H.D. i S.A., te su prikupljeni dokazi predmet veštačenja. Iz komunikacija kriptovanih mobilnih telefona jasno i nesporno je utvrđeno da su oštećeni H.D. i S.A. lišeni života, jer komunikacije su eksplicitne u tom delu i to kroz činjenicu da su okrivljeni prema NN organizatoru slali kako slikovne tako i glasovne poruke, pa je tako dana 14.10. 2020. godine B.V., NN organizatoru poslao fotografije, kao i glasovnu poruku iz koje jasno proizlazi da je okrivljeni B. V. odmah lišio života H. D. - rekao je tada specijalni tužilac Saša Čađenović.

Oni su prikazali i fotografije koje su članovi kriminalnog klana razmenjivali međusobno nakon dvostrukog ubistva u Spužu.

Belivuk, Janković i Miljković uhapšeni su u Beogradu zbog više monstruoznih ubistava, a policija traga za Živkovićem.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd