fbpx
Skip to main content
Marjanović

"LIČILO JE SVE NA NARODNU BRZALICU" Advokati odbrane Zorana Marjanovića pokazali dopis koji je izazvao HAOS na suđenju (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Svaka aktivnost telefona beleži se na mreži.

U Višem sudu u Beogradu pre dva dana nastavljeno je suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene. Suđenje je nastavljeno saslušanjem sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića, a prekinuto je kada je odbrana zatražila njegovo izuzeće.

VEŠTAK DOKAZIMA O TELEFONU OPTUŽUJE ZORANA MARJANOVIĆA, ODBRANA LJUTA: "Glumi Šerloka Holmsa!"

VEŠTAK DOKAZIMA O TELEFONU OPTUŽUJE ZORANA MARJANOVIĆA, ODBRANA LJUTA: "Glumi Šerloka Holmsa!"

ŽESTOKI OBRT NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: Sudski veštak pokušao da opstruira postupak, odbrana tvrdi da je PRISTRASAN

ŽESTOKI OBRT NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: Sudski veštak pokušao da opstruira postupak, odbrana tvrdi da je PRISTRASAN

"NE OČEKUJEM DA ĆE SE SVAKOM SVIDETI" Zoran Marjanović otkrio detalje odnosa sa pevačicom

"NE OČEKUJEM DA ĆE SE SVAKOM SVIDETI" Zoran Marjanović otkrio detalje odnosa sa pevačicom

- Sudski veštak je na preseku pre dva dana nastavio u svom starom maniru. To znači da je počeo da prepričava svoje nalaze, da daje nejasne i nekonkretne odgovore, na šta je odbrana pokušala više puta da reaguje - rekao je advokat odbrane Stefan Jokić i dodao:

- Nakon monologa od oko 40 minuta, odbrana je zatražila izuzeće stalnog sudskog veštaka gospodina Vasiljevića zbog pristrasnosti. Doneo sam da vide gledaoci i narod koliko nas je Dragomir Vasiljević tovario dokumentacijom. Ovde ima preko 1.500 strana papirologije, a sve to može da se zameni dopisom iz Telekoma koji staje na dve strane.

Advokat je pokazao dopis Telekoma i citirao šta je u njemu navedeno:

- Uključenje mobilnog telefona se može detektovati na logovima signalizacije, nezavisno od toga da li je poziv nakon uključivanja ostvaren ili neostvaren. U slučaju da je mobilni telefon isključen na jednoj baznoj stanici, a onda na toj istoj uključen, generisaće se dva ili tri zapisa (logova). Prvi zapis (isključivanje mobilnog telefona) biće generisan samo u slučaju da je telefon isključen regularnom metodom, drugi zapis (uključivanje telefona), biće generisan nakon uključenja telefona, a treći zapis (neostvareni poziv) biće generisan nakon ostvarenog poziva.

dopis
Foto: Printscreen/TV Pink

Ovo, kako kaže advokat, znači da bilo kakvo isključenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića bilo bi signalizirano na mobilnoj mreži Telekoma.

Advokat odbrane Nikola Dumnić objašnjava da je teza veštaka Vasiljevića bila da je mobilni telefon Zorana Marjanovića bio isključen oko 26 minuta, a na osnovu toga insinuira da je on time pokušao da prikrije svoje kretanje.

- I bez dopisa Telekoma bilo je jasno da je teza tužioca i veštaka nelogična, jer veštak tvrdi da se taj telefon ponovo registruje na mreži u neposrednoj blizini mesta pronalaska tela. Postavlja se pitanje zašto bi to neko radio i zašto bi neko ponovo uključio telefon baš tu. Međutim, cela gomila ovih papirčina demantovana je jednom kratkom rečenicom: "uključenje mobilnog telefona se može detektovati na logovima signalizacije, nezavisno od toga da li je poziv nakon uključivanja ostvaren ili neostvaren" – kaže Dumnić.

Zoran Marjanović
Foto: e-stock/Dušan Milenković

Najveći deo dokumentacije veštaka Vasiljevića, kako kaže, sadrži upravo tzv. logove signalizacije. Objašnjava da se svaka aktivnost telefona beleži na mreži, kako je operater sam naveo i postavlja pitanje:

- Pitali smo veštaka: pokažite nam gde je uključenje mobilnog telefona u gomili ovih logova?! On je počeo, citiram: "Marjanović je ustao u 1h, telefon je 2G, 3G. Telefon je skočio, telefon je pao..." Ne možete da shvatite na šta su odgovori ličili! Ličilo je sve na narodnu brzalicu, pokušavao je valjda da nas hipnotiše nekom pričom, a sve vreme je izbegavao da se izjasni konkretno gde je uključenje telefona među logovima - kaže advokat.

Dodaje da je "ovim zamajavanjem" skrenuta pažnja sa suštine jer je "i sa i bez telefona potpuno jasno da se postupak vodi protiv pogrešne osobe".

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd