fbpx
Skip to main content
Mika Aleksić

MIKINO SRCE JE TEMPIRANA BOMBA: Miroslav Aleksić je u teškom zdravstvenom stanju, odbio da ga prebace u zatvorsku bolnicu

Foto: Printscreen/RTS
I dok se u medijima svakodnevno pojavljuju ispovesti oštećenih devojaka, Aleksić u pritvoru Centralnog zatvora, kako saznaju mediji, priprema svoju odbranu. On tvrdi da silovanja nije bilo i namerava da se odbrani od optužbi.

Sara Zeljković, koja je uz glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, ne skrivajući identitet, odlučila da prijavi vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića (69) za seksualno zlostavljanje, u četvrtak će dati iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pored nje, kroz šta je prošla u studiju "Stvar srca", tužiocu će ispričati još jedna devojka, koja je želela da ostane anonimna.

OPTUŽENI OSTAO NEM KADA SE SUOČIO SA ŽRTVAMA: Mika Aleksić odbio da odgovara na pitanja, o Mileni i Ivi govorio nerazumljivo!

OPTUŽENI OSTAO NEM KADA SE SUOČIO SA ŽRTVAMA: Mika Aleksić odbio da odgovara na pitanja, o Mileni i Ivi govorio nerazumljivo!

ISPLIVALI TAJNI PODACI O MIKI ALEKSIĆU! Ovaj račun otkriva koliko je učitelj bio nemilosrdan

ISPLIVALI TAJNI PODACI O MIKI ALEKSIĆU! Ovaj račun otkriva koliko je učitelj bio nemilosrdan

OGLASILO SE MINISTARSTVO O SLUČAJU KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Poznato stanje devojčice (13) koja je prijavila silovanje

OGLASILO SE MINISTARSTVO O SLUČAJU KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Poznato stanje devojčice (13) koja je prijavila silovanje

Kako saznaju mediji od Aleksićevog bliskog prijatelja, njegovo zdravstveno stanje nije dobro:

- Kako sam čuo, pregledali su ga lekari u pritvoru, jer mu je povišen šećer. On već godinama ima dijabetes i uzima terapiju. Rekli su mu i da mu je srce tempirana bomba. Proteklih godina imao je nekoliko infarkta i ugrađeno mu je četiri ili pet bajpaseva. Koliko znam, ima i stentove na srcu. U pritvoru mu daju lekove. Čak su pominjali i da ga prebace u zatvorsku bolnicu, ali je on to odbio.

On kaže i da je Aleksiću, kojeg je šest devojaka prijavilo za silovanja i nedozvoljene polne radnje, izvađena prostata pre dve godine.

- Aleksić se lečio od raka prostate, a doktori su na kraju procenili da je neophodna operacija. To je urađeno krajem 2018. godine - kaže njegov prijatelj. - Čujem da je mentalno stabilan i da aktivno učestvuje u pripremi svoje odbrane.

Miroslav Aleksić se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest učenica iz svoje škole glume. Dve, koje su do sada saslušane, svedočile su da ih je silovao kada su bile na završnoj godini i spremale se za upis na Fakultet dramskih umetnosti. Obe su navele da se to zlostavljanje ponavljalo više puta od novembra do juna.

U javnosti se ovih dana polemiše i o informaciji da je Milena Radulović napisala scenario za seriju "Učitelj", koji je inspirisan njenim iskustvom iz Aleksićeve škole glume. Ona je nedavno, navodno, rekla - to je moja istinita životna priča i izaći ću sa njom u javnost.

Od petka iskazi svedoka

Posle oštećenih, od petka u tužilštvu počinju i saslušanja svedoka. Zasada nije poznato da li će svedoci biti samo oni koji znaju šta se navodno dešavalo devojkama, koje su prijavile Aleksića ili će izjavu o tome kako se osumnjičeni ponašao na časovima dok su oni pohađali školu glume davati i drugi. Inače, u medijima se pojavila informacija da je dvadesetak devojaka policiji prijavilo Aleksića sa sličnim optužbama, ali MUP za sada ne otkriva tačan broj, jer, kako je rečeno, neće o tome davati podatke dok traje istraga.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
10 Beograd