Skip to main content
Čaba Der

OD SITNOG LOPOVA DO PLAĆENOG UBICE: Evo KO je ČABA DER KOJI JE SINOĆ UHAPŠEN, a čiji dosije je ZAPREPASTIO SRBIJU!

Foto: Pink.rs/Instagram/PrintScreen/dercaba80
Čaba Der (38), osumnjičen da je 5. januara ove godine usred belog dana na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića uhapšen je u Češkoj.

Republika Srbija će zatražiti ekstradiciju osumnjičenog kako bi, za krivično delo za koje se sumnjiči, bio procesuiran u našoj zemlji.

Javnost u Srbiji je bila šokirana brutalnom likvidacijom koju je izveo na Banovom brdu, kada je bez maske i s osmehom na licu, prišao Nebojši Markoviću u ulici Rajka od Rasine u Beogradu i ispalio u njega više hitaca.

Nakon toga, mirno se vratio u automobil, kojim ga je saučesnik dovezao i od tada mu se gubio svaki trag do sinoć.

ČABA DER ULAZI U KAFIĆ I BRUTALNO LIKVIDIRA HRVATA: Pojavili se NOVI SNIMCI UBICE SA BANOVOG BRDA! (VIDEO)

ČABA DER ULAZI U KAFIĆ I BRUTALNO LIKVIDIRA HRVATA: Pojavili se NOVI SNIMCI UBICE SA BANOVOG BRDA! (VIDEO)

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu. On je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004.godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mesta pobegao biciklom.

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je podstrekivača na ubistvo – sada pokojnog Vojislava Škrbića, a par sedmica kasnije i Čabu Dera.

Prilikom ubistva Dera je bio maskiran, a kada je bežao pao je sa bicikla i udario u parkirani automobil. Tada su izolovane mikročestice, koje su se poklopile sa pocepanim trenerkama, pronađenim kod Škrbića.

Kako je tada na konferenciji za štampu izjavio Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije, “sjajan operativan rad ekspresno je rezultirao hapšenjem nalogodavca i direktnog izvršioca brutalne likvidacije Jelačića”.

Osuđen na 15 godina

Der je već robijao zbog ubistva. Nakon što je tadašnji Vrhovni sud Srbije dva puta ukidao presude a suđenje kretalo iz početka, sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena je presuda za ubistvo iz 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu „Marina” u centru grada. Čaba Der iz Čantavira, kod Subotice, označen kao ubica Branislava Jelačića, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina.

Deru je odmereno 12 godina za ubistvo Jelačića, a pet za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića, pa mu je spajanjem odmerena petnaestogodišnja robija.

SRBIN SA NAJVIŠE CRVENIH POTERNICA Za pet meseci ubio tri osobe, policije sveta TRAGAJU ZA PLAĆENIM UBICOM

SRBIN SA NAJVIŠE CRVENIH POTERNICA Za pet meseci ubio tri osobe, policije sveta TRAGAJU ZA PLAĆENIM UBICOM

Nakon prvog glavnog pretresa Krivično veće Okružnog suda u Novom Sadu je u oktobru 2005. godine Čabu Dera osudilo na 15 godina zatvora za ubistvo Jelačića, kao i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića na obali Dunava. Škrbić je tada osuđen na 13 godina zatvora zbog podstrekavanja na Jelačićevo ubistvo iz osvete.

 

Pročitajte i:

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd