Skip to main content
Sud

Osuđen organizator grupe prevaranata: Varao ljude da je savetnik bivšeg predsednika SRBIJE i zgrnuo MILIONE evra

Foto: Srbija Danas
Oštećen veliki broj ljudi iz zemlje i inostranstva

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Todora Puletića na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od milion dinara jer se lažno predstavljao kao savetnik Borisa Tadića i kum Vojislava Koštunice i na taj način pribavljao imovinsku korist.

Ovom odlukom zatvorska kazna od četiri i po godine zbog prevare, koju mu je prošlog aprila izrekao Specijalni sud, umanjena mu je za godinu dana. Takođe, njegovom bratu Nebojši Puletiću umanjena je kazna kućnog zatvora za tri meseca pa je pravosnažno osuđen na devet meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara. 

Ljiljana Milenković i Miodrag Milić, koji su presudom Specijalnog suda bili osuđeni na po sedam meseci kućnog zatvora i novčane kazne od 15.000 i 10.000 dinara, pravosnažno su oslobođeni odlukom Apelacionog suda. Apelacioni sud je u odnosu na njih preinačio prvostepenu presudu i oslobodio ih od optužbi jer nama dokaza da su izvršili krivična dela prevare.

Zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja Apelacioni sud je u odnosu na svo četvoro pravosnažno odbio optužbu za krivično delo zločinačko udruživanje. 

Tragedija u Loznici: Kamiondžija doživeo INFARKT za volanom, pao preko njega, a onda je usledila SMRT

Puletić je osuđen jer je, kako se navodi u presudi, od januara 2004. godine do 13. novembra 2009. godine u Beogradu organizovao kriminalnu grupu koja je u više navrata prevarom stekla finansijsku korist u iznosima od 3.271.000 evra, 244.260 evra, 10.000 evra, 338.076 evra i 7.172.017 dinara.

On se lažno predstavljao kao državni funkcioner i osoba od poverenja sa licima iz vrha političke vlasti - kao kum tadašnjeg premijera Vlade Srbije Vojislava Koštunice, kao savetnik i šef kabineta predsednika Republike Borisa Tadića, kao zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova kod ministra Vuka Jeremića i kao član Demokratske stranke u Beogradu.

Na taj način je dovodio u zabludu oštećena lica i tako pribavljao finansijsku korist u vidu novčanih nadoknada.

Prevare su, kako se navodi, izvršene na teritoriji Srbije, Belgije i Češke, a pribavljena je protivpravna imovinska korist od 3.863.336,20 evra i 7.172.017,36 dinara.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd