fbpx
Skip to main content
Aleksandar Knežević Knele

SMRT GA JE UČINILA BESMRTNIM: Nikad objavljena priča o Kneletovim danima u Centralnom zatvoru (FOTO)

Foto: Facebook/Printscreen/Aleksandar Knezevic Knele
Najpoznatiji predstavnik dizelaške generacije devedesetih.

Aleksandar Knežević Knele je rođen 27. aprila 1971. Kao klinac, bio je odličan đak. Najpoznatiji predstavnik dizelške generacije devedesetih godina voleo je brz život, hteo je sve i odmah.

PRITVOR ZA VUKAŠINA ŠIJANA: Još dvojici osumnjičenih određena jednomesečna zatvorska mera

PRITVOR ZA VUKAŠINA ŠIJANA: Još dvojici osumnjičenih određena jednomesečna zatvorska mera

"ZAPUCAO NA MENE, ISPRAZNIO CEO ŠARŽER" Turbulentan život žestokog momka - preživeo zasede, a sad je u kućnom pritvoru

"ZAPUCAO NA MENE, ISPRAZNIO CEO ŠARŽER" Turbulentan život žestokog momka - preživeo zasede, a sad je u kućnom pritvoru

IZNEO VELIKI BROJ DETALJA O UBISTVU ARKANA PA LIKVIDIRAN: Ubicu krili u bolnici - planirali da ga prebace "preko" (VIDEO)

IZNEO VELIKI BROJ DETALJA O UBISTVU ARKANA PA LIKVIDIRAN: Ubicu krili u bolnici - planirali da ga prebace "preko" (VIDEO)

Jednom prilikom je svom ocu izgovorio rečenicu koju će mnogi "žestoki momci" koristiti kao lajtmotiv:

Bolje da živim jedan dan kao čovek, nego ceo život kao bednik. Pusti me, ovo je moj život.

O Kneletu se i dan danas pričaju mnoge priče. Tako je i bivši komandir Centralnog zatvora u Beogradu, Jordan Antonić Joca, ispričao:

- Ćentin zet Miša je bio u zatvoru zbog Kneletovog ubistva, bio je osumnjičen, ali nije bilo dokaza, i pušten je posle 6 meseci. Kamera nije radila, a tako poznat hotel. Knele je tad vozio crvenog poršea. Ja sam ga pre toga video na Voždovcu, kad sam bio kod Brankovića, Knele je bio visok pa su ga neki zvali Dugi ili Dugački. "Gde ćeš Dugi?" Kaže Knele: "Odoh da se malo provozam." To veče je uzeo sat i džip od Miše. Tu je napravio grešku, nije znao ko je. Kad je saznao... Kneletu je na vrata zakucao neko koga je mnogo dobro znao, onda je i taj uklonjen. Nema svedoka. To je bila Kneletova greška.

Čuvena je priča kada je Knele u prepunom hotelu Jugoslavija, naočigled svih s ruku jednog gosta uzeo skupocen sat i ključeve džipa... Ono što Knežević nije znao je da je to bio zet Radeta Ćaldovića Ćente. Upravo ovaj potez, govorili su, označavao je početak kraja čuvenog Kneleta.

- Goran Majmun je pokušao da ispegla situaciju, išao je u hotel i ubedio Kneleta da se vrati džip, tražio je i sat, ali je Knele to već nekome prodao ili poklonio. On je bio takav, dobar za svoje prijatelje. Ali voleo je da se hvali. Knele je bio kod nas u CZ-u 15 dana. Pokazuje on mom kolegi nogu i kaže: "Vidi ranili me u butinu braća Jankovići", ovaj gleda, kaže: "Pa gde, ne vidi se ožiljak?" Kaže Knele: "Pa laserski su me ranili." - ispričao je Antonić.

28. oktobra 1992. godine, sobarica u apartmanu 331 hotela Hajat pronašla nepomično telo. Obdukcioni nalaz pokazao je da je Knele usmrćen s tri hica u glavu, a da je pre toga bio prisiljen da legne na pod. Istraga je utvrdila da je sam pustio svoje ubice u sobu. Međutim, do danas nije poznata prava istina o ovoj likvidaciji. Kada je ubijen imao je samo 21. godinu. 

Telo momka koji je ostao upamćen po imidžu čiji su simboli bili firmirana trenerka, patike, kratka frizura i zlatan lanac oko vrata nađeno je sledećeg dana. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: "Broj 1". Ova poruka do danas nije dešifrovana!

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd