fbpx
Skip to main content
Knele

SOBA 311 KRIJE TAJNU KNELETOVOG UBISTVA! Intrigantni detalji najmisterioznije likvidacije Balkana (FOTO)

Foto: Facebook/Legende devedesetih
U apartmanu 331 beogradskog hotela ''Hajat'' 28. oktobra 1992. godine ubijen je Aleksandar Knežević Knele, dvadesetjednogodišnjak iz naselja Braća Jerković.

Kneletovo telo pronađeno je sledećeg dana u 15 sati. Ovaj zločin nikada nije rasvetljen, a Kneletovo ubistvo i danas spada u najmisterioznije s beogradskog asfalta devedesetih.

"DOVODIM VAM KNELETOVOG UBICU" Forenzičar ušao kod inspektora, a nakon njegovih reči NASTAO JE MUK

"DOVODIM VAM KNELETOVOG UBICU" Forenzičar ušao kod inspektora, a nakon njegovih reči NASTAO JE MUK

ON NA PODU, A NA OGLEDALU KRVAVA PORUKA: Objavljene ČITULJE za Kneleta (FOTO)

ON NA PODU, A NA OGLEDALU KRVAVA PORUKA: Objavljene ČITULJE za Kneleta (FOTO)

JEDINI SNIMAK KNELETOVOG GLASA: Na Voždovcu još uvek jedan grafit koji ne sme niko da prekreči! (VIDEO)

JEDINI SNIMAK KNELETOVOG GLASA: Na Voždovcu još uvek jedan grafit koji ne sme niko da prekreči! (VIDEO)

Kako stoji u službenoj belešci SUP Beograda od 6. novembra, razgovarano je s hotelskom sobaricom S. V., koja je pronašla telo. Ona je između TV seta i kreveta ugledala Kneževićevo telo: ležao je na stomaku, blago raširenih nogu i ruku savijenih u laktovima. Glava mu je bila u lokvi krvi, okrenuta levom stranom lica ka podu, a na sebi je imao trenerku i crne patike. Izjavila je da ga je videla samo na trenutak i da je u stanju šoka istrčala iz sobe.

Obdukcionim nalazom Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, načinjenim istog dana kad je pronađen pokojni Knežević, utvrđene su tri smrtonosne rane: dve sa desne i jedna s leve strane potiljka. Na osnovu podataka iz obdukcionog zapisnika može se zaključiti da je Knele bio primoran da legne na pod pre nego što je likvidiran.

Iz izveštaja o kriminalističko-tehničkom pregledu mesta očigledno je da je pucano iz dva pištolja. U sobi su pronađene četiri čaure: prva neposredno kraj ormara s televizorom, druga i treća pored kreveta, a četvrta kraj zida naspram ulaza u sobu. Sve su imale istovetnu oznaku - 14.54, koja govori da su ispaljene iz „kolta 45“. Nije protumačeno šta bi trebalo da predstavlja krvlju ispisan broj 1 u dnu ogledala. Odeljenje krim-tehnike ustanovilo je da ne postoji oštećenje vrata, kao ni brave na sobi 331.

Prema svedočenjima Dušana Kneževića, Kneletovog oca, kao i bliskih prijatelja, Knele se nikada nije razdvajao od pištolja. U sobi, međutim, taj pištolj, iz kojeg su najverovatnije ispaljena tri hica, nije pronađen. Ubice su ga, pretpostavlja se, ponele sa sobom. U sobi je nađen samo okvir sa osam metaka, kao i kutija sa 25 zrna.

Knele je u ''Hajatu'' boravio od 21. septembra. U noći kad je ubijen zabeležen je jedan telefonski poziv, nešto posle tri časa, na koji Knežević nije odgovorio. Tražio ga je njegov blizak prijatelj Romeo Savić, ostavivši poruku na recepciji da mu se javi.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
10 Beograd