fbpx
Skip to main content
Dijana Hrkalović, Velja Nevolja, istraga

VELJA DIJANU NOSI NA SRCU: Misterija Belivukove tetovaže - isplivali i NOVI DOKAZI za ubistvo na šinama, evo ko je menjao DNK!

Foto: SD/ilustracija
Otkriveno!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obelodanio je da njegovo prisluškivanje počelo kada je prvi put izgovorio da ne razume kako je moguće da se u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u centru Beograda 30. januara 2017. promeni DNK nalaz.

Travelland vas vodi u Grčku već od sutra! Hoteli sa 4* i 5* po najnižim cenama

Travelland vas vodi u Grčku već od sutra! Hoteli sa 4* i 5* po najnižim cenama

"ŽIVOT UGAŠEN DIVLJAŠTVOM ČOVEKA KOJI JE VEĆ GAZIO PO BEOGRADU" Da se više nikad ne ponovi - Karaburma i dalje u suzama

"ŽIVOT UGAŠEN DIVLJAŠTVOM ČOVEKA KOJI JE VEĆ GAZIO PO BEOGRADU" Da se više nikad ne ponovi - Karaburma i dalje u suzama

OGLASIO SE ČEDA I SVE DEMANTOVAO: Jovanović tvrdi da nije bilo tuče oko parking mesta, poznato šta se stvarno desilo

OGLASIO SE ČEDA I SVE DEMANTOVAO: Jovanović tvrdi da nije bilo tuče oko parking mesta, poznato šta se stvarno desilo

Podsetimo, za ubistvo se sudilo Belivuku i Miljkoviću, ali su posle svedočenja policajaca da su "DNK tragovi sa mesta zločina kontaminirani", oni oslobođeni optužbi i pušteni iz pritvora.

Postupak još u toku

- Prvi put kada sam izgovorio da ne razumem kako je moguće da se promenio DNK nalaz u vezi sa ubistvom na šinama, kreće moje prisluškivanje i kampanja - rekao je predsednik Vučić.

Tajna veza

Zbližili se posle ubistva Mutavog

Dijana Hrkalović bila je jedan od najbližih prijatelja ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, čija je navodno trebalo da bude i kuma na venčanju. Posle ubistva Stankovića, podsetimo, njegovo mesto zauzeo je Belivuk, koji mu je takođe bio blizak dok je bio živ.

- Tada je krenuo Belovukov vrtoglavi uspon, jer ne samo da je učvrstio odnose s Hrkalovićem već i vezu svoje kriminalne grupe sa kavačkim klanom, koji je u ratu sa "škaljarcima", koji su se dovodili u vezu sa ubistvom Stankovića - objasnio je.

Vlastimir Milošević, podsetimo, bio je kum Marka Miljkovića Mesara. Likvidiran je, a potom overen rano ujutru. Posle zločina, uhapšen je Belivuk, koji je najpre bio osumnjičen da je direktni izvršilac zločina, ali je potom optužen da je pomagao u zločinu tako što je ukradene registarske tablice stavio na automobil kojim se dovezao i odvezao ubica. Međutim, tokom sudskog postupka policajac koji je svedočio rekao je da je kontaminirao dokaze "jer sve uviđaje radi jednom četkicom", a potom je sudska veštakinja, koja je u krivičnoj prijavi navela da je Belivukov DNK pronađen na vratima od ulaza u zgradu u kojoj je Milošević živeo, taj iskaz na suđenju promenila i rekla da on pripada nepoznatoj osobi.

Velja Nevolja
Foto: e-stock/Časlav Vukojičić

- Pretkrivični postupak u slučaju šina i tome ko je sklanjao dokaze i pomogao da Belivuk bude oslobođen i dalje je u toku. Naime, osim iznenadnog menjanja DNK traga pronađenog na mestu ubistva, u tom slučaju bio je sporan i jedan mobilni telefon. Belivuk je, kako je otkriveno, u to vreme imao dva mobilna broja. Jedan je posle hapšenja veštačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija uprkos zahtevima tužilaštva i suda odbila da pregleda uz obrazloženje da je "telefon neispravan". Međutim, istraga koja je pokrenuta zbog sumnjivih okolnosti koje su dovele do oslobađanja Belivuka ukazala je da zapravo telefon koji je zaveden kao neispravan krije povezanost bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović sa vođom kriminalnog klana - otkrio je izvor blizak istrazi.

Tetovaža

Dijanu nosi na srcu

Velja Nevolja
Foto: TV Pink Printscreen

Iako je Belivuk navodno na saslušanju u tužilaštvu izjavio da sa Hrkalovićkom nije u prijateljskim odnosima, odnosno da je ona protiv njih, da ih muči i maltretira, tetovaže na njegovom telu govore potpuno suprotno. - Gotovo je neverovatno da tetovaža boginje Nike, koju Belivuk ima istetoviranu na grudima, posvećena nekom drugom. Poznato je da je Dijana Hrkalović posle odlaska iz MUP privremeno promenila ima u Nika Rina i nema sumnje da je Belivuk ovim gestom pokazao da bivšu državnu sekretarku nosi na srcu - objasnio je sagovornik jednog domaćeg medija.

Saslušani

Upravo Dijana Hrkalović, podseća on, kao i nekoliko njenih bliskih saradnika saslušano je u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala zbog sumnje da su učestvovali u prisluškivanju predsednika Aleksandra Vučića. - Odmah posle oslobađanja Belivuka 2018. bilo je jasno da ima jake zaštitnike u policiji. U to vreme prvi čovek MUP bio je Nebojša Stefanović, a njegova osoba od poverenja Hrkalovićeva. Jasno je da tako velika stvar nije mogla da se uradi mimo njih, baš kao što je gotovo nemoguće da nisu znali da se predsednik države prisluškuje - otkriva sagovornik iz istrage.

BONUS GALERIJA

Nove fotografije jezivih zločina Belivukovog klana

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd