fbpx
Skip to main content
Marti Ahtisari

Ahtisari pretio da će NATO POBITI SVE U BEOGRADU! (VIDEO)

Foto: SD/ilustracija
Detalji pregovora o prestanku bombardovanja

Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ za vreme bombardovanja, otkrio je jutros na "Happy TV" monstruoznu rečenicu Martija Ahtisarija, "neutralnog" predstavnika u razgovorima o okončanju rata u SRJ, za vreme pregovora o zaključivanju Kumanovskog sporazuma.

On je za vreme tih pregovora, prema Momiru Bulatoviću, izjavio da će, ukoliko SRJ ne prihvati Kumanovski sporazum, Beograd biti sravnjen sa zemljom! 

Na to je reagovao tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević, pitavši ga - Oprostite, kako ćete objasniti svetu da ste pobili 2,5 miliona ljudi?

Usledio je šokantan odgovor Ahtisarija, pitanjem - Pa, šta? A, koliko je pobijeno u Vijetnamu? Vi to ne znate! Mi to nikad nećemo priznati! 

Prema zapadnim informacijama, u Vijetnamu je od strane Amerikanaca pobijeno više miliona civila.

Bulatović je izjavio i da je NATO pakt verovao da će bombardovanje trajati 3,4 dana i dodao da je potpuni idiotizam bila odluka da se Jugoslavija bombarduje.

- Bombama se nije rešio ni jedan jedini problem, samo su se stvorili svi drugi problemi - rekao je on.

Jeremić lagao Srbe da mrzi Ameriku, a tajno se dodvoravao američkim zvaničnicima i sad kaže da je to NORMALNO

On je istakao da Kumanovski sporazum nije kapitulacija, već dokument sporazuma i da se iz njega vidi da je NATO veoma respektovao vojsku Jugoslavije.

Dodao je i da je Rezolucijom 1244 dozvoljeno vraćanje vojske Jugoslavije i to u meri mnogo većoj nego pre bombardovanja i do 10.000 policajaca, dok smo pre rata smo imali 2000 policajaca.

Momir Bulatović
Momir Bulatović
Foto: Media Centar

Bulatović tvrdi da je Jugoslavija pre bombardovanja ponudila NATO paktu da osnuje i vojnu bazu na našoj teritoriji, ali su oni tražili da to urade bez ikakve dozvole naše države, pravdajući se time da bi "onda morali I da traže dozvole u drugim delovima sveta".  

Poslednji razgovor Miloševića i Holbruka: Zašto je 22. mart KLJUČAN za bombardovanje Jugoslavije?

Na današnji dan, pre 19 godina, proglašeno je stanje neposredne ratne opasnosti, a 24. marta je počelo bombardovanje u kojem je NATO pakt pobio više od 2.500 civila u SRJ.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19