fbpx
Skip to main content
Gradonačelnik, zamenik i predsednik gradske opštine Kostolac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao radove u Burjanu i Kostolcu

Foto: PR
Ne postoje građani prvog ili drugog reda

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, sa saradnicima, obišao je radove u mesnoj zajednici Burjan gde su u toku radovi u pet ulica ukupne vrednosti oko 10 miliona dinara, dužine preko 840 metara, površina radova je 2 670 metara kvadratnih. Reč je o ulicama Đerdapska, Koste Racina, Vršačka, Branka Mitića i Kosmajskog odreda. Gradonačelnika i njegove saradnike dočekao je predsednik Saveta mesne zajednice Milenko Stojković sa građanima i članovima saveta. Ovom prilikom Stojković se zahvalio lokalnoj samoupravi na investicijama u Burjanu i najavio je ulaganja u druge vidove komunalne infratsrukture. Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je ova mesna zajednica u prethodnom period bila zapsotavljena ali da ovo gradsko rukovodstvo ulaže značajna sredstva na lokacije gde se to pre nije radilo i da ne postoje građani prvog ili drugog reda.

POSLE PISANJA PORTALA SRBIJA DANAS: Nacionalna referentna laboratorija počinje sa radom u MARTU 2018. godine!

Vukoman i Violeta su ostali bez posla: Imaju troje dece, ali nemaju uslove dostojne za život

Burjan ulica
Burjan ulica
Foto:PR

Gradonačelnik je sa svojim saradnicima obišao je i radove kod Sportske hale u Kostolcu, gde ih je dočekao predsednik Gradske opštine Kostolac Ivan Savić. Savić je ovom prilikom rekao da se investicije kod Sportske hale i uređenju parka na prostoru kod Doma omladine, koji je deo projekta uređenja stadiona i atletske staze izvode sredstvima grada Požarevca. Vrednost investicije na uređenju parka iznosi oko 30 miliona dinara radovi se privode kraju i za desetak dana se očekuje završetak. Na ovom prostoru nalazi se trim staza sa tartan podlogom, fitnes sprave sa tartan podlogom, galerija na otvorenom, šah stolovi, dečije igralište sa tartan podlogom, košarkaški teren sa pratećim elementima, osvetljenje led rasvetom, kandelaberi sa led rasvetom, podna led rasveta ugrađena u šetalište, staze od štampanog betona, nova kanalizaciona mreža za odvodnjavanje atmosferskih voda, asfaltiranje parkirališta ,javne česme i uređuje se zelenilo.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović rekao je da je pored ovih investicija urađena i ulica Bože Dimitrijevića od semafora do Sportske Hale u dužini od 180m, širine  5,5m, širina desnog trotoara 4m, i širina levog trotoara 2m, vrednost investicije je oko 10 miliona. Pavlović je još dodao da su sva ova ulaganja od velikog značaja za kostolčane i da će ovaj deo grada dobiti kompletno novo ruho.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da se na lokaciji kod sportske hale, Doma omladine i Osnovne škole Jovan Cvijić izvode radovi u vrednosti od oko 170 miliona dinara ali da to nije sve što se radi na teritoriji Gradske opštine Kostolac već da su ukupne investicije oko 470 miliona dinara što nije bio slučaj decenijama unazada. Naravno u investicijama je učestvovala i Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja kada je u pitanju OŠ Jovan Cvijić gde je vrednost radova oko 100 miliona dinara. Spasović je još dodao da je tertitorija Grada Požarevca jedno veliko gradilište i da u ovoj godini sprovodi oko milijardu i pet stotina miliona dinara investicija.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd