fbpx
Skip to main content
Aleksandar Marković

Marković: U Paraćinu vlada klan okupljen oko funkcionera Demokratske stranke Saše Paunovića

Foto: Printscreen
"Svaki funkcioner, ima jednu ili više privatnih firmi koje dobijaju sve unosne poslove u toj opštini"

Aleksandar Marković ističe da u Paraćinu vlada jedan klan okupljen oko istaknutog funkcionera Demokratske stranke, Saše Paunovića.

- On je na vlasti u toj opštini već osamnaest godina, a poznat je po velikom broju afera u koje je umešan, zajedno sa svojim saradnicima – kaže Marković.

Pročitajte i:

Narodni poslanik naveo je da je u pitanju model koji su usavršili u toj opštini.

- Svaki funkcioner, ima jednu ili više privatnih firmi koje dobijaju sve unosne poslove u toj opštini. Mogli bi da se prijave za Ginisovu knjigu rekorda po broju opštinskih funkcionera koji su uz to, i vlasnici privatnih preduzeća – kaže Marković i navodi primer sekretara Skupštine opštine Paraćin čiji muž ima privatnu firmu koja se bavi obezbeđivanjem ljudskih resursa za potrebe klijenata – Poznati su i ugovori, na osnovu kojih je ta firma naplatila iz gradske kase 18.734.000 dinara tokom 2017. i 2018. godine.

Opština Paraćin
Opština Paraćin
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Marković je pokazao i zvaničan odgovor Agencije za borbu protiv korupcije koja je potvrdila da je bilo sukoba interesa kada je reč o Šaletiću koji je zamenik predsednika Opštine Paraćin.

Orlić o novoj paraćinskoj aferi: Paunović u Paraćinu sprovodi nivo malverzacija kakve je pretrpeo Beograd u vreme Đilasa

- Kada će Agencija za borbu protiv korupcije, na osnovu utvrđenog, pokrenuti postupak zbog povrede zakona protiv zamenika predsednika Opštine Paraćin – zapitao se Marković na kraju svog izlaganja.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd