fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PLANIRAN DRŽAVNI UDAR? Amerikanci vrbovali visokog funkcionera SNS: Od njega zahtevali JEDNO, ali BEZ VUČIĆA

Foto: Srbija Danas
Jedan od uticajnijih naprednjaka je tokom posete SAD razgovarao o budućnosti stranke bez aktuelnog lidera.

Jedan visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) pre izvesnog vremena bio je u SAD, gde su na jednom od sastanaka stranci tražili od njega da iznese plan kako on vidi budućnost SNS bez Aleksandra Vučića, lidera te stranke i predsednika države.

VUČIĆEV ŠAMAR PRIŠTINI: Ako računate da ćete silom stvoriti državu, pravite račun bez krčmara (FOTO)

VUČIĆEV ŠAMAR PRIŠTINI: Ako računate da ćete silom stvoriti državu, pravite račun bez krčmara (FOTO)

VUČIĆ SASUO LAJČAKU SVE U LICE: Ne kaže se Kosovo i Srbija, nego Beograd i Priština - verovatno ste nenamerno pogrešili!

VUČIĆ SASUO LAJČAKU SVE U LICE: Ne kaže se Kosovo i Srbija, nego Beograd i Priština - verovatno ste nenamerno pogrešili!

"ZA NAS JE KOSOVO SRBIJA" Predsednik Vučić jasno i glasno odgovorio šta misli o priznanju južne srpske pokrajine

"ZA NAS JE KOSOVO SRBIJA" Predsednik Vučić jasno i glasno odgovorio šta misli o priznanju južne srpske pokrajine

Upustio se u razgovor

Vučić je za ovo saznao pre nekoliko meseci, a nedugo nakon ovih vesti do njega su stigle i informacije da ga deo MUP nezakonito prisluškuje, kao i članove njegove porodice. Pored nezakonitog prisluškivanja, saznalo se da su njegovi brat Andrej, stariji sin Danilo i otac Anđelko Vučić bili i praćeni.

- Jedan od najistaknutijih funkcionera stranke, svojevremeno među najuticajnijim, na jednom od sastanaka u SAD razgovarao je o budućnosti stranke bez Aleksandra Vučića na njenom čelu. Tog funkcionera su Amerikanci pitali kako on vidi stranku bez Vučića, kako bi SNS mogao da se transformiše bez sadašnjeg lidera. Umesto da odbije svaku priču na tu temu, kao što bi svako od nas iz stranke uradio, on se vrlo živo upustio u taj razgovor - kaže izvora iz SNS.

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters

Međutim, kako ističe izvor, još se ta priča nije pošteno ni rastumačila do kraja, a do predsednika su počele da stižu nove šokantne vesti.

- Nedugo zatim Vučić je saznao da su on i deo njegove porodice nelegalno prisluškivani, kao i veliki broj stranačkih funkcionera, a da iza svega stoji deo MUP. Saznao je da su deo njegove porodice pratili - dodaje on.

I dok javnost čeka rasplet slučaja koji trese zemlju, Branislav Nedimović, član Predsedništva SNS i ministar poljoprivrede, poručuje u razgovoru za Kurir da je svako ko je umislio da je iznad SNS unapred osuđen na poraz.

Nezakonito prisluškivanje

- U SNS postoje stranački organi, tri najvažnija su Predsedništvo, Glavni odbor i Izvršni odbor. Svi ostali su možda čitali od Njegoša „Lažni car Stjepan mali“. Ko god pomisli da je jači od volje naroda Srbije i SNS, on je unapred određen za poraz. Ko god pomisli da je veći od stranačkih organa, pa makar to bio i neko iz mog okruženja, prevario se - naveo je Nedimović.

Branislav-Nedimovic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Podsetimo, da je nezakonito prisluškivan, predsednik Srbije je otkrio u novogodišnjem intervjuu za Kurir, kada je rekao da ima dokaze za svoje navode - sopstvene snimljene razgovore. Kako je naveo, deo časnih policajaca mu je dostavio taj materijal. Kasnije se saznalo da je postojao čitav spisak za prisluškivanje i da su na njemu, pored Vučića i dela njegove porodice, bili i pojedini stranački prvaci. Radna grupa MUP, formirana da se bavi ovim predmetom, saslušala je oko 100 osoba, među kojima je najviše rangirana Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP. Sav materijal je prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal. U poslednjih pet dana o okolnostima ugrožavanja bezbednosti predsednika države SBPOK je saslušao Slavišu Kokezu, predsednika FSS, i, po drugi put, Dijanu Hrkalović. Kokeza je odbio poligrafsko ispitivanje čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsednika.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd